NetSilicon şi Micronas colaborează pentru a oferi Web Radio de înaltă performanţă şi reţele audio pentru Internet Radio

by donpedro

NetSilicon GmbH, principal producător de hardware şi software integrat pentru dispozitive de reţea inteligente, Micronas GmbH, principal producător de microcipuri pentru electronica de larg consum, multimedia şi industria de automobile, şi compania germană FS Forth-Systeme GmbH, proiectant şi producător de dispozitive electronice, şi-au anunţat colaborarea pentru dezvoltarea de aplicaţii de înaltă performanţă MP3 Internet radio, denumită NetworkAudioTM.

NetworkAudio permite accesul la peste 33.000 de staţii radio Internet disponibile în întreaga lume, fără a folosi un web-browser. NetworkAudio poate fi accesat prin acces de bandă largă la Internet, cum ar fi DSL, Powerline, Home PNA sau o Ethernet Local Area Network. Hardware-ul necesar de procesare, software-ul de reţea şi de aplicaţie, protocoalele şi driverele formează toate un sistem complet. NetSilicon oferă platforma de reţea NET+LXTM, care integrează microprocesorul de reţea NET+ARM® cu sistemul de operare uClinux; Forth-Systeme oferă platforma de dezvoltare; Micronas oferă decodorul inteligent audio pentru aplicaţia NetworkAudio, denumit MAS 35xxF.
Aplicaţia NetworkAudio încorporează două procesoare. “Solution-on-chip” integrat de la NetSilicon permite accesul la staţiile radio de pe Internet cu servicii vocale sau audio bidirecţionale, cum ar fi staţii de emisie pentru Internet sau dispozitive Voice-over-IP care folosesc aceeaşi platformă. Kitul de evaluare NetworkAudio este gata pentru producţie şi conţine placa NetworkAudio care cuprinde software şi note de aplicaţie. Acest lucru permite OEMs să scurteze timpul de dezvoltare, reducând în acelaşi timp riscurile de proiectare şi costurile.
Kiturile sunt disponibile chiar acum de la FS Forth-Systeme GmbH.
www.micronas.com