Murata lansează senzorii de sol 3 în 1 pentru a contribui la maximizarea randamentului și calității culturilor în agricultura inteligentă

by donpedro

Murata a creat un senzor de sol trei-în-unu de mare precizie pentru o agricultură durabilă bazată pe date. Prin monitorizarea simultană a conductivității electrice (EC), a conținutului de apă și a temperaturii solului, senzorii permit fermierilor să maximizeze randamentul și calitatea culturilor, reducând la minimum resursele, cum ar fi apa și îngrășămintele.

Senzorul de sol dispune de nouă electrozi pentru măsurarea cu mare precizie a conductivității electrice a apei din pori, care este direct legată de optimizarea creșterii culturilor. În comparație cu valorile EC citite de senzorii convenționali de sol brut, care sunt afectate de conținutul de umiditate al solului, noii senzori de la Murata elimină această incertitudine, prevenind astfel fertilizarea excesivă.

Cunoașterea conținutului de apă din sol permite, de asemenea, cultivatorului să irige solul în mod precis și în timp util, economisind apă. Pe lângă monitorizarea condițiilor solului, senzorul robust și fiabil poate monitoriza calitatea apei din râuri și lacuri.

“Am efectuat teste demonstrative folosind senzorii noștri de sol pe o varietate de câmpuri și culturi pentru a le verifica eficiența”, spune Yoshiyuki Oba, dezvoltator, Murata. “Prin utilizarea datelor pentru management și control, senzorii de sol contribuie la economisirea forței de muncă în activitatea agricolă și reduc risipa de resurse valoroase, cum ar fi apa și îngrășămintele. De asemenea, aceștia contribuie la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), cum ar fi problemele de mediu, de exemplu daunele provocate de sare și problemele alimentare aferente cauzate de schimbările climatice globale.”

Având protecție echivalentă cu IP68 pentru praf și apă, inclusiv protecție împotriva ruginii pentru utilizarea în medii dificile, acești senzori de sol performanți și eficienți din punct de vedere energetic pot funcționa cu trei baterii AA timp de peste o jumătate de an, dacă intervalul de măsurare este o dată la 30 de minute. Senzorii multi-interfață acceptă, de asemenea, UART, RS232E, RS485, SDI-12, RS485 MODBUS, ceea ce îi face compatibili cu sistemele existente de management al culturilor. Mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.murata.com/en-global/products/sensor/soil

Pentru cititorii noștri, specialiștii de la Murata ne-au furnizat detalii suplimentare:

  • Clientul își stabilește adâncimea la care sunt introduși senzorii. Ideea este de a cunoaște “adâncimea apei” și “cantitatea de îngrășământ”, deoarece lungimea rădăcinilor depinde de tipul de cultură și, de asemenea, adâncimea apei depinde de tipul de irigare. Chiar și în cazul unei ploi abundente, poate apărea o schimbare la aproximativ 10 cm de la suprafață, dar va fi doar o schimbare mică la 30 cm de la suprafață. În ceea ce privește tipul de sol nu există nicio restricție. Am stabilit un singur parametru (sol organic). 
  • Limita superioară a temperaturii este de 60°C. Dar, pe baza experienței noastre (în multe țări din întreaga lume) și a evaluării, temperatura solului este de aproximativ 40℃. De exemplu, temperatura maximă a solului în Vietnam (în zona ecuatorială) a fost de 36 ℃ în timpul verii. De asemenea, culturile pot crește până la 45 ℃ (temperatura solului), astfel încât, în cazul aplicării în seră, temperatura maximă va fi de 40 ℃. 
  • Am instalat și am verificat funcționarea acestuia în timpul iernii în zona de nord a Japoniei. Apropo, atunci când ninge, temperatura solului este mai ridicată. Imaginea alăturată este doar un exemplu de interval de temperatură în zona de nord a Japoniei.
  • Nu este nevoie să programați senzorul. Trebuie să creați un program pentru a controla senzorul de sol din zona unde se colectează datele.
  • Intervalul de măsurare are loc la 30 de minute, dar depinde de sistemul aplicației țintă, a tipului de cultură etc. Acest interval poate fi setat liber. O serie de operațiuni (de la începerea măsurătorii până la citirea datelor) pot fi finalizate în câteva secunde. 
  • Senzorii noștri sunt calibrați înainte de expediere. Garanția produselor noastre este de 1 an.

Murata Electronics Europe B.V

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu