Mouser explorează lumea 5G cu un centru extins de resurse tehnice și produse noi pentru ingineri

by gabi

Mouser Electronics Inc. oferă inginerilor resurse avizate și de încredere în centrul său de conținut 5G. Centrul de resurse tehnice al Mouser oferă o multitudine de cunoștințe despre extinderea unei rețele fiabile, cu latență redusă. Acest standard wireless global oferă o lățime de bandă crescută, permițând dispozitivelor să se conecteze de la distanțe și cu viteze mai mari, precum și îmbunătățirea relației M2M (machine-to-machine) pentru un viitor conectat. Aceste modernizări au impact asupra vieții noastre de zi cu zi, cum ar fi îmbunătățirea transportului public prin comunicații de tip vehicul-la-vehicul și ridicarea nivelului casei inteligente cu dispozitive IoT mai bune și servicii mai rapide. Centrul cuprinzător de resurse oferă o bibliotecă de produse și instrumente atent selecționate precum și conținut adecvat pentru a sprijini fiecare aspect al revoluției conectivității.

Proliferarea IoT și implementarea 5G determină evoluția infrastructurii de calcul periferic (edge computing) și a infrastructurii centrelor de date pentru a sprijini comunicații ultrafiabile cu latență redusă, comunicații masive de tip mașină și servicii mobile îmbunătățite de bandă largă. Implementarea se face în tandem cu dezvoltarea Industriei 4.0, ceea ce duce la creșterea numărului de puncte finale online vulnerabile și a riscului de atacuri cibernetice. Inginerii trebuie să fie atenți la crearea unor sisteme mai sigure prin planuri de management al riscurilor și la promovarea unei culturi de securitate cibernetică.

Cele mai recente tendințe și actualizări ale standardului tehnologic sunt reunite într-un hub unic pentru ca inginerii să dobândească cunoștințe despre fiecare aspect al 5G. Pe măsură ce acesta continuă să transforme diverse părți ale vieții noastre, Mouser colaborează cu producători de top pentru a selecta articole, bloguri, cărți electronice și produse cu scopul de a construi o lume conectată rapidă și fiabilă. Într-unul din episoadele Mouser ale seriei Empowering Innovation Together, experții analizează beneficiile pe care rețelele private 5G le aduc IoT-ului industrial, cum ar fi o latență mai mică și comunicația între mașini (M2M).

Mouser stochează cea mai largă selecție de componente electronice și produse de rețea din industrie, inclusiv următoarele soluții pentru aplicații 5G:

  • Modulul QPB9380 switch-LNA cu două canale de la Qorvo este un modul front-end RF (FEM) care integrează un LNA cu două etaje și un switch de management al puterii de 20W într-o configurație cu două canale. Dispozitivele operează în gama de frecvențe de la 2,3GHz la 5GHz și oferă o cifră de zgomot de 1dB într-o capsulă compactă de 6 mm × 6 mm. Aplicațiile tipice includ radio 5G, BTS pentru celule mici și infrastructură wireless.
  • Antenele FP90 4×4 MiMo de la TE Connectivity (Divizia de antene achiziționată de la Laird Connectivity) sunt pregătite pentru viitor în ceea ce privește implementarea frecvențelor 4G și 5G până la 7125 MHz. Aceste antene oferă mai multe opțiuni de conectare pentru a se potrivi principalelor gateway-uri și routere pentru vehicule. Antenele complet protejate împotriva pătrunderii prafului (grad de protecție IP67), pot funcționa în condiții extreme de temperatură (-40°C … 85°C) și oferă flexibilitate în ceea ce privește configurarea conexiunilor și a cablurilor. Utilizatorii pot alege tipul de conectori, lungimea cablurilor și configurarea porturilor pentru a se potrivi nevoilor specifice ale aplicației lor. Antenele au fost create pentru diverse aplicații auto, de la transportul public la serviciile de urgență.
  • Analizorul de spectru SNYPER-5G Graphyte (GL) de la Siretta este un analizor de semnal de rețea și un înregistrator de semnal celular de înaltă performanță și multilingv. Acest analizor de spectru a fost proiectat pentru a supraveghea rețelele 5G NR, 4G LTE, LTE-M, NB-IoT și 2G/GSM. Printre aplicațiile tipice se numără evaluarea performanțelor operatorilor de rețea “preferați”, determinarea amplasării optime a antenelor și îmbunătățirea monitorizării celulare a instalațiilor noi și existente.
  • Routerul industrial 5G RUTX50 de la Teltonika este un dispozitiv industrial multi-rețea care permite comunicații mobile 5G pentru aplicații de mare viteză și cu un volum mare de date. Routerul integrează tehnologia 5G cu diverse interfețe și caracteristici hardware industriale, ceea ce duce la posibilitatea de adaptare la actualizări/extinderi viitoare. Dispune de comunicație celulară 5G dual SIM, îmbinată cu 5 porturi Gigabit Ethernet și Wi-Fi® dual-band, permițând transferuri de date cu latență ultra-redusă. Compatibil cu sistemul de management de la distanță RMS (Remote Management System), routerul este optimizat pentru capabilități de management de la distanță și de monitorizare a unor flote mari de dispozitive.
  • Conectorii RF flex-to-board 5G25 de la Molex dispun de un concept de ecranare care suportă semnale de înaltă frecvență, de până la 25 GHz. Acești conectori permit proiectanților de module de antene RF și de dispozitive mobile să combine semnale RF și non-RF, reducând nevoia de conectori suplimentari. Conectorii 5G25 sunt potriviți pentru aplicații de consum, industriale, medicale și de apărare.

Pentru a afla mai multe, vizitați https://resources.mouser.com/5g/.

Mouser Electronics

S-ar putea să vă placă și