Module de comunicare HOPE RF de la Hope Microelectronics

by donpedro

Obţinerea unei funcţionalităţi complete a dispozitivelor electronice moderne – nu numai a echipamentelor profesionale – implică adesea conexiuni wireless între dispozitive. În prezent, datorită existenţei modulelor de comunicare wireless de dimensiuni reduse această problemă devine uşor de rezolvat. Hope Microelectronics este unul dintre liderii mondiali în domeniul producerii de module de comunicare wireless care acoperă benzi ISM. TME oferă emiţătoare, receptoare şi emiţătoare-receptoare pentru benzi de 433 şi 868MHz. Acestea asigură o comunicare la distanţe mari: maximum 300m pentru versiunea de 433MHz şi aproximativ 200m pentru 868MHz la o rată de transmisie de 1,2kb/s şi o lungime de bandă de 134kHz.
Această distanţă poate fi extinsă (la aproximativ 3.000m) prin utilizarea emiţătoarelor-receptoare cu o putere crescută de ieşire a canalului de transmisie (seria RFM12BP/xxx).
Parametrii de transmisie sunt stabiliţi de sistemul de control extern (de exemplu microcontrolerele). În condiţii ambientale favorabile, aceste module pot atinge o viteză de transmisie de maximum 115,2kb/s şi prin aplicarea unui filtru extern această viteză poate fi chiar crescută până la maximum 256kb/s.
Modulele sunt disponibile în 2 versiuni: DIP şi SMD şi pot fi utilizate imediat după instalare – nu necesită acordare. Datorită dimensiunilor lor mici (aproximativ 16 × 16 × 2mm pentru emiţătoare şi receptoare, 40 × 20 × 4mm pentru emiţătoarele-receptoare cu putere crescută) modulele pot fi aplicate cu uşurinţă în construcţiile dumneavoastră. De asemenea, în acest caz implementarea hardware nu este o problemă. Schimbul de date cu modulul wireless se face prin interfaţa SPI, care este disponibilă în majoritatea microcontrolelelor folosite în mod obişnuit. Alimentarea cu curent electric a modulelor este adaptată la standardele aplicabile în prezent (între 2,2 şi 3,8V). Modulele sunt caracterizate printr-un consum mic de energie şi posibilitatea de a intra în modul stand by (în acest mod consumul de energie este de numai 0,3mA) în momentul în care transmisia este întreruptă.

Pentru mai multe informaţii:
Transfer Multisort Elektronik s.r.l.
Str. B.P. Haşdeu nr. 8, Timişoara
Tel.: +40 356467401, Fax: +40 356467400
romania@tme.eu
www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu