Module de codare incrementale de înaltă rezoluţie şi dimensiuni foarte mici

by donpedro

Boeblingen, Germania, 03-09-2004 – Agilent Technologies a anunţat lansarea seriei de module de codare incrementale cu trei canale optice, de înaltă rezoluţie şi dimensiuni foarte mici. Aceste module sunt proiectate să corespundă cerinţelor producătorilor de echipamente de scop general care includ circuite de codare sau pentru integrarea lor în aplicaţii ce cuprind atât utilajele din industria SMT “pick-and-place” cât şi sistemele de auto.

Seria de codoare produsă de Agilent – AEDA-3200 – măsoară în diametru numai 17mm pe 24mm înălţime şi oferă clienţilor o soluţie “o singură dimensiune pentru toate rezoluţiile”. Folosind codorul Agilent, nevoile clienţilor de a produce cu un singur proiect toate rezoluţiile vor fi îndeplinite. Până acum existau diferite circuite de codare care ofereau diverse rezoluţii.
Seria Agilent – AEDA-3200-T (pentru montare “top-down”) oferă rezoluţii de la 2,500 la 20,000 cpr şi are integrată o interfaţă RS422 cu un circuit de comandă de linie diferenţial care permite comunicarea pe linii de semnal de până la 1,200m. Circuitele operează în gama de temperaturi -40 … +125 grade C. De asemenea, Agilent va oferi până la mijlocul anul 2005 versiunea AEDA-3200-B (pentru montare “bottom-up”) cu o înălţime de numai 12mm.
Seria AEDA-3200 foloseşte tehnologia de codare de sesizare a poziţiei de rotaţie. Senzorul conţine un LED ca sursă de lumină, un circuit integrat de fotodetecţie, un circuit de interpolare şi un driver de linie cu ieşiri ce prezintă două unde rectangulare în cvadratură şi impulsuri index de poartă.
Alte circuite de codare din seriile AEDA-3200-T şi AEDA-B cu rezoluţii cuprinse în intervalul 2,500 – 20,000 cpr, vor putea fi disponibile către sfârşitul acestui an şi în primul trimestru al anului viitor. Mai multe informaţii despre produsele cu control al mişcării le puteţi găsi în pagina web:

www.agilent.com/view/motioncontrol

Adaugă un comentariu