Modul logic RS PRO − 8 intrări, 4 ieșiri, rețea ModBus

Seria de module logice RS Pro

by gabi

Nr. stoc RS 917-6377 – Producător RS PRO

Un controler logic programabil (PLC) este un computer digital industrial, proiectat pentru controlul și automatizarea proceselor de fabricație sau dispozitivelor robotizate. Controlerele logice programabile sunt utilizate acolo unde sunt necesare control, programare simplă și diagnosticarea erorilor. Unitatea centrală de procesare (CPU) formează o parte importantă a sistemului PLC. CPU-ul este un sistem de control bazat pe microprocesor și care acționează având, uzual, integrate instrucțiuni de la un program de computer, realizând operații de bază matematice, logice, de control, de intrare și de ieșire.

Controlerele PLC sunt extrem de utile și au numeroase aplicații în toate industriile, începând de la fabricație, industria alimentară și a băuturilor, controlul clădirilor etc. Iată câteva exemple de aplicații: control la nivelul producției, controlul semnalelor rutiere, mașini de împachetat, control lifturi și dispozitive de ridicare, aplicații medicale sisteme de porți automate, sisteme pentru controlul încălzirii.

Modul de operare al controlerelor – acestea răspund intrărilor de la un software de programare și oferă ieșirea dorită, putând beneficia și de o eventuală interfață om-mașină. Diferitele modele utilizează limbaje de programare precum ST, FBD, LAD, STL, SCL.

Controlerele logice RS sunt proiectate pentru utilizare în aplicații de automatizare pentru sectorul comercial și cel industrial, fiind puse la dispoziție în variantă cu sau fără ecran LCD.

Caracteristici tehnice (selectiv): Tensiune de alimentare 12 → 24Vdc. Montare pe șină DIN. Dimensiune 72 mm × 90 mm × 65 mm. Număr de intrări 8, de tip analogic și digital. Număr de ieșiri 4 de tip digital și releu. Curent de ieșire 8A. Tip de rețea ModBus. Un port de comunicare serială. Limbaj de programare Ladder cu capacitate program de 250 de linii. Domeniul temperaturii de operare de la -10°C la +55°C. Standarde respectate: CE, cULus Listed, IEC 60068-2-1, IEC 60068-2-2, IEC 60068-2-27, IEC 60068-2-6, IEC 61000-3-2, IEC 61000-4-11, IEC 61000-4-2, IEC 61000-4-29, IEC 61000-4-4, IEC 61000-4-5, IEC 61000-4-6.Controlerul dispune de circuite temporizatoare și numărătoare comparatoare; simulare online & offline; documentație; software ce se poate descărca de la https://g-soft-nx-ii.software.informer.com/comments

Controlerele programabile pot fi mult mai eficiente prin utilizarea cu echipamente precum: ecrane HMI, șine DIN și module de comunicație (precum MODBUS), soluțiile putând fi îmbunătățite prin utilizarea de accesorii PLC. Mai multe informații puteți găsi în ghidul nostru PLC (PLCs − A Complete Guide). RS PRO este marcă proprie a RS Components și vă pune la dispoziție o gamă largă de produse valoroase, de înaltă calitate. Beneficiind  de încrederea inginerilor din întreaga lume, fiecare dispozitiv RS PRO a fost riguros testat pentru a răspunde standardelor industriale, primind sigiliul de aprobare RS PRO pentru a demonstra calitatea lor excepțională.

Autor: Bogdan Grămescu

Aurocon Compec
https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu