Microsemi adaugă noi dispozitive primei familii industriale de interfeţe senzoriale inductive bazate pe arhitectură LVDT şi implementată pe PCB

by donpedro

MS0473-Sensor-Interface-ICsMicrosemi Corporation a anunţat disponibilitatea unor noi dispozitive din recent lansata familie de circuite integrate interfeţe senzoriale bazate pe tehnologie de detecţie inductivă, LX3302. Acest nou membru al primei familii industriale de circuite de interfaţare senzorială inductivă utilizează o arhitectură de transformator diferenţial cu variaţie liniară (LVDT) implementat pe un circuit imprimat (PCB).
Microsemi LX3302 este special proiectat pentru aplicaţii pe pieţele auto, industrială şi aviaţie comercială.
Microsemi LX3302 îmbunătăţeşte caracteristicile LX3301A cu un domeniu extins de temperatură până la 150°C, cu un set mai bogat de interfeţe de sistem ce include ieşiri analogice sinus/cosinus, SENT (single edge nibble transmission – schemă de transmitere punct-la-punct pentru transmiterea valorii semnalelor de la un senzor la un controler) şi interfeţe senzoriale periferice (PSI5), precum şi ieşire analogică standard şi ieşire PWM. Suplimentar, LX3302 a dublat memoria EEPROM disponibilă pe LX3301A, putându-se realiza o calibrare în 8 puncte, faţă de calibrare în 6 puncte, ceea ce creşte precizia sistemului cu 1 bit, permiţând fabricarea de senzori mai puţin precişi şi mai econo­mici. Beneficiind de experienţa Microsemi în tehnologie de detecţie inductivă şi de experienţa de mai mult de 5 ani în furnizarea de circuite integrate particularizate pentru producţie, noul dispozitiv utilizează principiile LVDT, rezultând o imunitate superioară la zgomot şi interferenţe.
După cum senzorii sunt elementul cheie în buclele de reacţie ale tuturor sistemelor în buclă închisă, LX3302 este ideal pentru o varietate de aplicaţii legate de sisteme de control şi automatizare industrială, inclusiv măsurarea deplasării liniare (detecţie nivel de fluid, poziţia actuatorului de transmitere a mişcării şi detecţia comutării / proximităţii) şi a mişcării unghiulare (poziţia unui braţ robotic, rotaţia unui arbore, poziţia unei pedale, precum şi butoane rotative). El răspunde de asemenea cerinţelor aplicaţiilor din domeniul auto, inclusiv certificat AECQ100 grad 0 şi este însoţit de suportul de documentaţie PPAP (Production Part Approval Process). Microsemi dispune de o echipă de suport auto pentru a asigura succesul utilizării produselor.
Implementarea de senzori continuă să se extindă pe pieţele auto şi industriale. De exemplu, conform Jurnalului MEMS, numărul de noi vehicule uşoare (autoturisme şi camioane uşoare) vândute pe plan mondial va creşte de la aproximativ 85 milioane în 2014 la 110 milioane până în 2020. Aceste vehicule dispun de o medie de 60-100 senzori la bord, dar după cum maşinile devin mai “inteligente”, numărul de senzori se estimează că va creşte la cel puţin 200 de senzori pe maşină. Aceasta înseamnă aproximativ 22 de miliarde de senzori pe an în industria auto până în 2020.
LX3302 şi alte produse din familia de circuite integrate senzoriale LX33xx pot fi utilizate cu proiectul de referinţă Microsemi pentru comandă motor, utilizând sistemul pe cip (SoC) SmartFusion™2 şi o suită IP pentru controlul unui motor, pentru procesarea intrărilor senzoriale şi a algoritmilor de comandă motor. Intrările senzoriale pot fi conectate la placa de evaluare a controlului unui motor. Pentru informaţii, vizitaţi www.microsemi.com/applications/motor-control.

Microsemi
www.microsemi.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu