Microchip Technology a achiziționat Neuronix AI Labs pentru a-și extinde capabilitățile în domeniul soluțiilor de la marginea sistemului bazate pe inteligență artificială și eficiente din punct de vedere energetic, implementate pe dispozitive FPGA (Field Programmable Gate Array). Neuronix AI Labs oferă tehnologie de optimizare “sparsity” a rețelelor neurale (n.red.: “sparsity” se referă la ideea că nu toate conexiunile dintr-o rețea neurală trebuie să fie active sau să conțină informații relevante. Optimizarea acestor rețele neurale constă în identificarea și eliminarea conexiunilor inutile sau slabe din rețea pentru a reduce dimensiunea și complexitatea acesteia, ceea ce poate duce la o performanță mai bună și la o eficiență crescută a rețelei), permițând reducerea consumului de energie, a dimensiunilor și a calculelor pentru diverse sarcini, cum ar fi clasificarea imaginilor, detectarea obiectelor și segmentarea semantică, menținând în același timp o precizie ridicată.
Achiziția acestei tehnologii va permite companiei Microchip să dezvolte implementări edge ample și rentabile pentru componente destinate utilizării în aplicațiile de viziune computerizată pe sisteme care au constrângeri legate de costuri, dimensiuni și putere și va permite o creștere de mai multe ori a puterii de procesare AI/ML pe FPGA-uri de gamă joasă și medie.
Totodată, achiziția acestei tehnologii va permite proiectanților non-FPGA să exploateze puternicele capabilități de procesare paralelă folosind structuri standard de inteligență artificială, fără a avea cunoștințe temeinice despre fluxul de proiectare FPGA. Combinația dintre proprietatea intelectuală Neuronix AI și compilatoarele și kiturile de proiectare software existente ale Microchip permite implementarea algoritmilor AI/ML pe logica FPGA personalizabilă, fără a fi nevoie de cunoștințe de specialitate în domeniul RTL (Resistor-Transition Level) sau de o cunoaștere aprofundată a structurii FPGA de bază. Mai mult, aceasta va permite actualizarea și modernizarea CNN-urilor din mers, fără a fi nevoie de reprogramarea hardware-ului.
Pentru a afla mai multe, vizitați site-ul web al soluțiilor FPGA și SoC de la Microchip.
Mai multe informații în limba Engleză: Electronica Azi International