Microchip oferă un detector de mică putere, mică tensiune într-o capsulă de dimensiuni foarte mici

by donpedro

Această familie de dispozitive de mică putere poate lucra fiind alimentată la o sursă de tensiune de numai 1V având un consum tipic de curent mai mic de 1 microamper.
Circuitele MCP111 (ieşire “open-drain”) şi MCP112 (ieşire “push-pull”) sunt detectoare de tensiune cu un consum de putere ultra redus disponibile în capsule cu 3 terminale SOT-23, SC-70 şi TO-92.

Combinaţia de mică putere, capsulă cu dimensiuni reduse şi cost mic impune aceste dispozitive pentru multe aplicaţii portabile şi de consum unde spaţiul şi consumul de putere sunt critice. Mediile zgomotoase şi sursele de putere nefiabile pot crea o varietate de probleme sistemului cu microcontrolere ce pot fi eliminate cu o funcţie “power-on reset”. Aceste dispozitive “power-on reset” sunt proiectate pentru a menţine microcontrolerul în reset până ce sursa de tensiune devine stabilă sau se găseşte un anumit prag de operare. Aceste dispozitive reprezintă de asemenea o protecţie împotriva condiţiilor de “brown-out” care apar ca rezultat al căderii sursei de alimentare sub un nivel de operare acceptabil.
Aceste dispozitive ataşabile lucrează foarte bine cu microcontrolerele PIC® realizate de Microchip în tehnologia nanoWatt. Curentul mic de operare al circuitelor MCP111/112 combinat cu microcontrolerele PIC fabricate în tehnologia nanoWatt ce conţine moduri de gestiune a puterii permite controlul total al consumului de putere al sistemului.

Caracteristici
Sursă de curent de valoare foarte mică: 1.75 µA (max.);
Opţiuni de monitorizare de precizie:
– 1.90V, 2.32V, 2.63V, 2.90V, 2.93V, 3.08V, 4.38V şi 4.63V;
Reset-area microcontrolerului în eventualitatea căderilor de putere;
Pin VOUT “Active-low”:
– MCP111 active-low, open-drain;
– MCP112 active-low, push-pull;
Disponibil în capsulă SOT-23-3, TO-92 şi SC70;
Domeniul de temperatură:
– Extins: -40°C la +125°C (mai puţin MCP1XX-195);
– Industrial: -40°C la +85°C (numai MCP1XX-195).

Aplicaţii
Aplicaţii critice de monitorizare a puterii µC şi µP;
Computere;
Instrumente inteligente;
Echipamente portabile alimentate de la baterii.

www.comet.srl.ro

Adaugă un comentariu