Microchip lansează pe piaţă noul încărcător de baterii Li-Ion / Li-Polymer în capsulă SOT-23

by donpedro

Caracteristici principale
Încapsulare SOT-23 cu 5 pini sau DFN cu 8 pini pe 2 x 3mm
Controlor de management al încărcării deplin integrat incluzând tranzistor de trecere
Curenţi de încărcare de până la 500mA

Microchip anunţă întrarea în familia dispozitivelor cu consum redus de putere a unui nou membru, încărcătorul de baterii complet integrat MCP73831 cu un controler Li-Ion/Li-Polymer de management al încărcării. Echipat cu tranzistor de trecere, detector al nivelului de curent şi protecţie la descărcări inverse, încărcătorul MCP73831 reduce numărul componentelor necesare uzual în schemele de încărcătoare de baterii. O altă trăsătură cheie a încărcătorului MCP73831 este modul simplu de semnalizare a stării de încărcare prin comanda directă a unui singur LED sau a mai multor LED-uri colorate.
Nivelul foarte precis de tensiune de încărcare prestabilit (maxim până la 0.75 procente) conduce la o încărcare mult mai eficientă a bateriilor şi la o extindere considerabilă a vieţii acestora. În plus, curentul de încărcare al echipamentului poate fi programat de către utilizator, permiţându-se astfel alegerea unor curenţi de încărcare reglabili pentru aplicaţii specifice. Controlorul beneficiază şi de o soluţie pe chip de control al temperaturii care scade automat curentul de alimentare în cazul supraîncălzirii prevenind astfel posibilele defecţiuni ale dispozitivului. Încărcătorul suportă mai multe ieşiri de tensiune stabilizată devenind astfel o soluţie viabilă pentru încărcarea de baterii realizate în diferite tehnologii de Litiu.
Atât capsula SOT-23 cu 5 pini cât şi capsula cu eficienţă termică DFN cu 8 pini pe 2mm x 3mm permit obţinerea de arhitecturi de încărcătoare mai inteligente şi de dimensiuni reduse pentru o varietate de echipamente portabile ca de exemplu: căşti audio Bluetooth®, playere MP3 şi camere digitale. Capsula DFN face posibilă, datorită eficienţei sale termice, utilizarea unor curenţi de încărcare de până la 500mA pentru o încărcare mai rapidă.
Microchip oferă placa de evaluare MCP73831EV la un preţ de 45 USD pentru a asista dezvoltarea aplicaţiilor de încărcătoare de baterii folosind noul încărcător MCP73831. Placa este disponibila curent la http://buy.microchip.com/.
Încărcătorul MCP73831 este disponibil în prezent atât pentru comenzi mici cât şi pentru producţie în masă.

Pentru informaţii suplimentare puteţi vizita pagina web a Microchip la www.microchip.com/MCP73831.

Microchip anunţă lansarea convertoarelor A/D cu consum redus de putere şi rezoluţie 22 biţi

Caracteristici principale
Convertoare Delta-Sigma A / D 22 de biţi rezoluţie
Capsulă cu 8 pini în variantele SOIC si MSOP
Gamă de temperatură extinsă (-40 la +125OC)
Consum redus de putere (120uA tipic)
Microchip anunţă lansarea pe piaţă a circuitelor MCP3551 şi MCP3553, două convertoare delta sigma analog digitale cu rezoluţie de 22 de biţi. Aceste componente se numără printre componentele cu cel mai redus consum din industrie (tipic 120 microamperi) şi sunt disponibile în variante de încapsulare MSOP cu 8 pini (3.1mm x 3.1mm x 1.18mm), fiind astfel unele dintre cele mai mici convertoare A/D de înaltă rezoluţie disponibile la momentul actual pe piaţă. Convertoarele delta sigma extind gama largă de convertoare SAR, cu pantă dublă (dual-slope) şi display oferite de Microchip.
Un avantaj plus faţă de consumul mic de putere (maxim 0.85 miliwaţi la 5 volţi) este rata de nonlinearitate integrală (INL) cu valoarea tipică de ±2 ppm şi un zgomot de ieşire de numai 2.5 microvolti RMS. Convertoarele oferă şi auto calibrare la fiecare conversie şi o gamă extinsă de temperaturi de lucru (de la -40 la +125OC). Convertorul MCP3551 are rata de eşantionare de 13.75 eşantioane pe secundă şi o rezoluţie efectivă de 21.9 biţi, iar MCP3553 are rata de 60 de eşantioane pe secundă şi o rezoluţie efectivă de 20.6 biţi.

Convertoarele A/D MCP3551 şi MCP3553 sunt ideale pentru aplicaţii care implică senzori de presiune şi greutate, aparate de măsură portabile, tensiometre, aparate de măsură a glicemiei şi interfaţa de senzori pentru industria de automobile.
Pentru a demonstra performanţele convertoarelor A/D delta sigma, Microchip oferă platforma demonstrativă MCP3551 Delta-Sigma ADC PICtail (Part number MCP355XDM-PCTL) la preţul de 35 USD.
Convertoarele MCP3551 şi MCP3553 sunt disponibile chiar azi în capsule fără Pb de tip MSOP cu 8 pini şi SOIC cu 8 pini.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina de web a Microchip la www.microchip.com/MCP355x.

Adaugă un comentariu