Microchip lansează noile drivere de motor bazate pe dsPIC® DSC care reunesc controlere, drivere de poartă și comunicații într-un singur dispozitiv

Un ecosistem corespunzător de instrumente de asistență va contribui la simplificarea dezvoltării sistemelor de control al motoarelor și la accelerarea timpului de lansare pe piață

by gabi

Pentru a implementa sisteme embedded pentru controlul motoarelor, eficiente și în timp real, în aplicații cu spațiu limitat, Microchip Technology a lansat o nouă familie de drivere integrate pentru motoare dsPIC® Digital Signal Controller (DSC). Aceste dispozitive încorporează într-un singur pachet un controler de semnal digital (DSC) dsPIC33, un driver de poartă MOSFET trifazat și un transmițător opțional LIN sau CAN FD. Un beneficiu semnificativ al acestei integrări este reducerea numărului de componente ale sistemului de control al motorului, micșorarea atât a dimensiunilor plăcilor PCB, cât și a complexității. Dispozitivele sunt susținute de plăci de dezvoltare, proiecte de referință, note de aplicație și de suita de dezvoltare software de control orientat după câmp (FOC) de la Microchip, motorBench® Development Suite V2.45.

Dispozitivele integrate de comandă a motoarelor pot fi alimentate de o singură sursă de alimentare de până la 29V (operare) și 40V (tranzitoriu). Un regulator intern LDO (low dropout) de tensiune de 3,3V alimentează dsPIC DSC. Operând între 70-100 MHz, driverele de motor integrate bazate pe dsPIC DSC oferă performanțe ridicate ale unității centrale și pot susține implementarea eficientă a FOC și a altor algoritmi avansați de control al motoarelor.

Pentru a afla mai multe despre portofoliul în creștere de drivere de motor integrate de la Microchip, vizitați pagina producătorului.

Instrumente de dezvoltare

Kitul dsPIC33CK Motor Control Starter Kit (MCSK) și MCLV-48V-300W sunt două noi plăci de dezvoltare pentru drivere de motor integrate bazate pe dsPIC33 care oferă soluții de prototipare rapidă cu opțiuni de control flexibile. MCSK include o placă de dezvoltare pentru controlul motorului dsPIC33CK de joasă tensiune, un motor BLDC trifazat de 24V, un adaptor AC/DC, un cablu USB și alte accesorii. Acest kit cost-eficient sprijină prototiparea rapidă a aplicațiilor de control al motoarelor care operează între 12 și 48 VDC cu până la 10 Amperi în curent continuu. Placa de dezvoltare MCLV-48V-300W permite prototiparea rapidă a motoarelor sincrone trifazate cu magneți permanenți, care au o tensiune nominală între 12 și 48 Vcc și sunt capabile să furnizeze până la 25 A RMS de curent continuu RMS pe fază. Această placă de invertor introduce un nou concept modular în care un dispozitiv separat DIM (dual-in-line module) este introdus în placă cu scopul de a o configura pentru un anumit dsPIC DSC sau microcontroler.

Suita de dezvoltare motorBench este un instrument gratuit de dezvoltare software bazat pe interfață grafică pentru FOC care măsoară cu precizie parametrii critici ai motorului, ajustează automat parametri de control în buclă de reacție și generează cod sursă prin utilizarea MCAF (Motor Control Application Framework). Cea mai recentă versiune, v2.45, include o nouă funcție puternică numită viteză zero/cuplu maxim (ZS/MT), care permite proiectanților să elimine senzorii Hall sau magnetici, maximizând în același timp randamentul cuplului motorului, la pornire și la viteze mici. Această caracteristică poate fi utilizată în pompe, scule electrice, e-Mobility și în multe alte aplicații.

MPLAB® Discover conține acum o serie de modele MATLAB® Simulink® bazate pe dsPIC DSC care susțin diverși algoritmi de control al motoarelor și plăci de dezvoltare. Microchip oferă, de asemenea, blocuri de dispozitive gratuite pentru Simulink, care pot fi utilizate pentru a genera cod optimizat din modele pentru dsPIC DSC și alte microcontrolere produse de Microchip.

Numărul tot mai mare de proiecte de referință pentru controlul motoarelor bazate pe dsPIC DSC include acum un ventilator de răcire pentru automobile, un ventilator de tavan de joasă tensiune și un controler de elice pentru drone. Aceste proiecte de referință scurtează timpul de lansare pe piață, oferind o soluție gata de producție pentru diverse aplicații de control al motoarelor. În general, fișierele de proiectare a plăcii includ scheme și o listă de materiale, un ghid de utilizare a plăcii și codul sursă de control al motorului, acestea fiind disponibile pentru descărcare.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu