MCP73833 şi MCP73834

by donpedro

Microchip anunţă apariţia controlerelor MCP73833 şi MCP73834, controlere pentru gestionarea încărcării acumulatorilor Li-Ion/Li-Polimer single-cell, curent ridicat (1A). Aceste dispozitive complet integrate combină într-un singur cip câteva caracteristici cheie de siguranţă şi gestionare a încărcării pentru acumulatorii Li-Ion şi Li-Polimer.
Prin includerea unui tranzistor de trecere, a unei protecţii la descărcare inversă şi a unei rezistenţe de sens pe un singur cip, controlerele de gestionare a încărcării MCP73833/4 elimină necesitatea unor componente externe. Sunt disponibile mai multe combinaţii de parametrii de încărcare, incluzând praguri de curent, raportul între pragul de terminare a încărcării şi pragul de reîncărcare, aceasta însemnând că dispozitivele oferă suport pentru produse standard pentru o întreagă varietate de aplicaţii de încărcare de curent înalt pentru acumulatori Li-Ion/Li-Polimer. Suplimentar, dispunând de un curent mare de încărcare de 1A şi suport pentru multiple tensiuni de ieşire stabilizate (4,2V, 4,35V, 4,4V şi 4,5V), dispozitivele pot fi utilizate cu diferite generaţii de tehnologii de acumulatori cu Litiu. Caracteristicile de siguranţă ale noilor dispozitive pentru prevenirea supraîncărcării şi supraîncălzirii includ temporizatoare de încărcare, reacţie de temperatură a acumulatorului şi stabilizare termică de curent. Temporizatorul opreşte încărcarea dacă operaţia nu s-a încheiat la trecerea unui interval de timp. Reacţia de temperatură reduce curentul de încărcare dacă temperatura acumulatorului a ajuns la o limită stabilită, iar stabilizatorul termic de curent reduce curentul de încărcare dacă temperatura controlerului depăşeşte un prag de siguranţă.
Caracteristicile specifice dispozitivului includ o ieşire de power-good pe MCP73833 şi o intrare de activare numărător pe MCP73834. Ambele dispozitive dispun de o modalitate de testare a stabilizatoarelor LDO (low dropout) care permite aplicaţii de testare chiar şi în lipsa acumulatorilor. Dispozitivele sunt de asemenea înzestrate cu două ieşiri de stare ce oferă utilizatorului informaţii suplimentare despre starea controlerului de încărcare.
Cu scopul de asigurare a suportului de dezvoltare, Microchip oferă placa de evaluare MCP73833 Evaluation Board (Part # MCP73833EV). Controlerele MCP73833/4 sunt disponibile în capsule cu 10 pini MSOP şi eficiente termic DFN 3 x 3 mm.

microchip technology
www.microchip.com