Managementul de securitate cibernetică al microcontrolerelor și SoC-urilor pentru industria auto de la Renesas este certificat conform ISO/SAE 21434:2021

Un sistem structurat de management al securității cibernetice asigură practici holistice de securitate cibernetică pe parcursul întregului ciclu de viață al dispozitivului

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat că sistemul său de management al securității cibernetice pentru industria auto (CSMS – Cybersecurity Management System) utilizat pentru dezvoltarea microcontrolerelor (MCU) și a sistemelor pe cip (SoC) a fost definit și implementat în conformitate cu standardul internațional ISO/SAE 21434:2021. Cadrul CSMS se aplică centrului de proiectare al Renesas din Musashi, Japonia, și a fost certificat de TÜV Rheinland Industrie Service GmbH în conformitate cu următoarele.

  • ISO/SAE 21434 – Furnizor Tier pentru industria auto
  • ACSM (Automotive Cyber Security Management) 112: ML2: Managed

Această certificare reafirmă angajamentul companiei față de clienți și producătorii de echipamente originale (OEM) că Renesas va continua să își îndeplinească responsabilitățile CSMS și să ajute producătorii de automobile să obțină omologarea autovehiculelor în cadrul recentului regulament al UNECE (Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa) UNR155. După cum s-a indicat într-un comunicat de presă anterior, toate microcontrolerele și SoC-urile de la Renesas pentru industria auto, care au fost dezvoltate după 1 ianuarie 2022, vor urma, secvențial, acest proces de dezvoltare a sistemului de management al securității cibernetice (CSMS) certificat ISO/SAE 21434:2021. Printre acestea se numără microcontrolerele RL78 pe 16-biți și RH850 pe 32-de biți ale companiei, precum și populara sa familie de SoC-uri R-Car.

Renesas continuă să dezvolte produse sigure și securizate pentru clienții săi. Certificarea ISO/SAE 21434:2021 este cea mai recentă contribuție la realizările Renesas, urmând istoricul îndelungat al companiei în ceea ce privește conformitatea ISO 26262 pentru microcontrolerele și SoC-urile pentru automobile. Clienții pot fi siguri că, atunci când folosesc asemenea dispozitive de la Renesas  pentru sistemele auto de ultimă generație, respectă standardele internaționale în materie de securitate cibernetică și siguranță funcțională a produselor.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.renesas.com/application/automotive/automotive-security

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu