Linux real-time pentru platforma COM Express

by donpedro

Stutensee / Mainz – MSC Vertriebs GmbH şi ELTEC Electronik AG au stabilit o colaborare strânsă în ceea ce priveşte suportul Linux real-time /OSADL (Open Source Automation Development Lab) pentru produsele COM Express™.
Puternicele module COM Express de la MSC vor fi echipate cu extensiile ELTEC Linux real-time.
MSC Vertriebs GmbH oferă funcţii de securitate cuprinzătoare pentru platformele modulare COM Express, bazate pe Intel® Core Duo şi Intel® 82945GM. Orice modificare a hardware-ului, BIOS-ului şi a software-ului este recunoscută imediat. Modulele operează numai într-un mediu distinct desemnat de OEM. Pentru realizarea acestui lucru, pe modul este implementat “TrustedCore” BIOS de la Phoenix Technologies cu TPM 1.2 (Trusted Platform Module) de la Infineon.
Este obţinut un nivel ridicat de securitate pentru platforma MSC în ceea ce priveşte know-how-ul şi proprietatea intelectuală, fiind prevenite copierea, modificarea şi clonarea chiar în conjuncţie cu sistemul de operare deschis, Linux.
Lothar Kümmerlein, Managing Director al departamentului de Plăci şi Sisteme la MSC confirmă: “Am găsit ca parteneri pe specialiştii OSADL de la ELTEC, a căror tehnologie poate fi utilizată în modulele noastre COM Express astfel încât ele pot fi protejate împotriva accesului neautorizat şi a modificărilor de date şi software chiar şi în lumea Linux.”
Pe lângă know-how-ul sistemelor lor, ELTEC are o experienţă bogată în special în zona Linux real-time, datorită driverelor sale şi a altor contribuţii aduse activităţii consorţiului OSADL, în care ELTEC este implicată considerabil ca membru fondator.

ELTEC Electronik AG www.eltec.de