Kiturile de dezvoltare Cellular-to-Cloud de la Renesas se conectează acum fără probleme la serviciile Microsoft Azure Cloud

Kiturile certificate Azure, care includ atât familiile RA cât și RX de microcontrolere pe 32-biți, permit soluții cloud fiabile și sigure de la un capăt la altul.

by gabi

Renesas Electronics Corporation a anunțat lansarea kiturilor sale de dezvoltare cellular-to-cloud echipate cu microcontrolere (MCU) pe 32-biți de la Renesas, care suportă acum complet popularul serviciu cloud Azure de la Microsoft. Cele două kituri Cloud – CK-RA6M5 și CK-RX65N – permit utilizatorilor să conecteze și să gestioneze cu ușurință dispozitivele IoT wireless prin intermediul cloud-ului.

Ambele kituri de dezvoltare cloud încorporează modulul LTE CAT-M1 de la Renesas, care conectează wireless microcontrolerele la serviciile cloud fără a fi nevoie de un gateway. Kiturile sunt echipate cu noul Embedded Wireless Framework de la Microsoft, oferind o legătură simplificată cu platforma cloud Azure. Embedded Wireless Framework permite oricărui adaptor de rețea să se conecteze în siguranță la cloud, oferind o mai mare flexibilitate și o mai bună gestionare a ciclului de viață al produselor bazate pe cloud. Urmărirea activelor, automatizarea clădirilor, gestionarea datelor medicale, comanda vocală și controlul industrial sunt câteva dintre aplicațiile embedded care pot beneficia de kiturile Renesas Cloud.

Pentru a asigura o funcționalitate și o interoperabilitate fiabile, ambele kituri CK-RA6M5 și CK-RX65N au fost certificate de Microsoft Azure. Acest lucru înseamnă că dispozitivele sunt validate pentru a se conecta cu Azure IoT Hub și pot fi provizionate în siguranță prin intermediul serviciului de provizionare a dispozitivelor. În plus, ambele dispozitive sunt certificate IoT Plug and Play, permițând dezvoltatorilor să integreze dispozitivele în soluțiile lor folosind modele de dispozitive predefinite. Astfel, se elimină necesitatea de a configura manual hardware-ul.

Kiturile Renesas Cloud includ un microcontroler de înaltă performanță, RYZ014A Cat-M1 Pmod, șase senzori pe placă și o gamă largă de periferice, inclusiv un conector USB FS, un convertor serial USB-UART, doi conectori Pmod și un conector pentru baterie. Pentru straturi suplimentare de securitate, Renesas a colaborat cu partenerul său, Crypto Quantique, pentru a implementa o platformă de criptografie IoT bazată pe software, care conectează în siguranță dispozitivele IoT la aplicațiile găzduite de servere la fața locului sau în cloud. Securitatea bazată pe hardware, cum ar fi Renesas Secure Crypto Engine 9 (SCE9) și driverul Trusted Secure IP (TSIP), a fost încorporată pe microcontrolerele RA6M5 și, respectiv, RX65N.

Simplificarea AI/ML la periferie (Edge) 

Kiturile Cloud de la Renesas facilitează colectarea datelor de la senzorii de pe placă, încărcarea lor în cloud pentru procesare și instrumente de AI/Machine Learning și descărcarea modelului înapoi la punctul final. Software-ul de dezvoltare simplificat este disponibil imediat, inclusiv Reality AI Tools și Edge Impulse Studio. Reality AI Tools oferă un adevărat endpoint AI pentru o serie de aplicații, inclusiv detectarea anomaliilor și recunoaștere vocală. Mediul cloud integrat Edge Impulse Studio permite dezvoltarea AI/ML de la un capăt la altul, utilizând accelerometrul kiturilor pentru cazuri de utilizare pentru urmărirea bunurilor și a pachetelor.

Disponibilitate

Ambele kituri CK-RA6M5 și CK-RX65N sunt disponibile acum. Pentru mai multe informații despre soluțiile cloud Renesas, vizitați: renesas.com/cloudsolutions.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și