Intersil lansează prima familie de DCP-uri nevolatile

by donpedro

Intersil prezintă două noi familii de potenţiometre controlate digital (DCP) nevolatile de tip single, dublu şi grup de patru. Aceste familii de DCP-uri cu interfeţe SPI şi I2C oferă măsurare precisă şi o gamă largă de temperaturi de operare de la -40OC la +125OC.
Familiile de DCP sunt compuse din 24 de dispozitive economice, ideale pentru calibrarea toleranţelor sistemelor, controlul parametrilor de sistem şi pentru măsurarea AC sau pentru procesarea semnalelor. DCP pot acorda sau regla parametri pentru sisteme portabile sau mari, sau pot regla luminozitatea LED-urilor sau ecranelor LCD. DCP sunt caracterizate de un excelent coeficient de temperatură, oferind măsurători de înaltă precizie şi reducând derivele rezistenţei în aplicaţii în care apar fluctuaţii de temperatură. Dispozitivele sunt proiectate pentru a opera pe întregul domeniu industrial de temperatură, făcându-le o alegere excelentă pentru proiecte industriale, proiecte auto, instrumentaţie medicală precum şi numeroase aplicaţii electronice casnice. Circuitele sunt sigure şi flexibile, putând fi utilizate în orice aplicaţie ce necesită un reglaj în gama de tensiuni de la 0V la 5V. Toţi membrii acestor familii DCP de la Intersil sunt caracterizaţi de o combinaţie de elemente rezistive şi comutatoare CMOS, fiecare operând cu o tensiune din gama de la 2,7V la 5,5V.
Intersil ISL223X6 (I2C) şi ISL224X6 (SPI) dispun de versiuni single, duble şi grup de patru integrate cu memorie nevolatilă. Circuitele sunt proiectate pentru utilizare fie ca divizoare de tensiune, fie ca rezistenţe variabile, ele putând fi implementate ca potenţiometre cu 3-terminale sau ca rezistenţe variabile cu 2 terminale.

Intersil www.intersil.com

Adaugă un comentariu