Inovaţii permanente de la SICK

by donpedro

Aşa cum v-a obişnuit, Aurocon COMPEC, în calitate de distribuitor autorizat SICK în România continuă să vă prezinte ultimele tehnologii şi noutăţi în materie de soluţii de detecţie şi senzori. Inovaţiile recente deschid calea unor noi oportunităţi de dezvoltare a aplicaţiilor de automatizare în industrie, permiţând totodată eficientizarea proceselor tehnologice şi creşterea optimă a productivităţii.

MPA – cea mai recentă soluţie de poziţionare

MPA reprezintă un senzor magnetic de poziţionare precisă cu ieşire analogică, oferind o

alternativă economică la potenţiometre sau alţi senzori de poziţionare. Sistemul de măsurare se diferenţiază prin timpul şi efortul redus de instalare. MPA este disponibil pentru lungimi de măsurare de la 107 la 1007mm. Senzorul poate fi montat direct pe sistemele de acţionare pneumatică sau utilizat cu un traductor separat de poziţie mulţumită carcasei universale prevăzută cu diferite adaptoare. Senzorul poate fi instalat rapid şi uşor şi datorită pad-ului tactil precum şi afişajului în 4 culori cu LED.

Beneficii:
• Flexibilitate crescută datorită dome­niului de măsurare de la 107 la 1007mm;
• Performanţe mai mari ale utilajelor mulţumită zonei moarte minime a senzorului;
• Economiseşte timp datorită configurării punctelor de măsurare start şi stop;
• Economie de timp prin instalarea rapidă datorită pad-ului tactil de configurare;
• Durată mare de viaţă şi costuri reduse cu mentenanţa datorită carcasei dure de aluminiu şi a cablului rezistent la intemperii;
• Ieşire analogică, alimentare cu tensiune şi IO-Link într-un singur senzor.

GR18S – senzorul cilindric economic şi versatil

Datorită versatilităţi lor ridicate, senzorii fotoelectrici cilindrici GR18S pot fi utilizaţi într-o gamă largă de aplicaţii. Cele cinci versiuni de carcasă şi cele două kituri speciale de montare încastrată fac din senzorii GR18S soluţii ideale şi economizoare de spaţiu.

Carcasele sunt cu filet M18, fiind cele mai scurte din clasa lor, materialele disponibile fiind plasticul sau metalul, cu sistem optic axial sau transversal. LED-ul folosit ca sursă optică foloseşte tehnologia PinPoint LED.

Beneficii:
• Soluţie de instalare în spaţii înguste datorită carcasei de mici dimensiuni;
• Opţiuni flexibile de montare datorită versatilităţii carcaselor;
• Instalare uşoară şi detecţie precisă datorită LED-ului cu tehnologie PinPoint;
• Costuri reduse de mentenanţă datorită cuplului mare de strângere a unei carcase unice metalice ce poate fi încastrată;
• Fiabilitate dovedită prin folosirea tehnologiilor SICK;
• Indicator LED foarte vizibil ce economiseşte timpul cu instalarea şi mentenanţa.

MZC/RZC – determină poziţia pistoanelor cilindrilor cu canelură tip C

Cu noul concept constructiv al carcasei, noul senzor magnetic pentru cilindri pneumatici reprezintă opţiunea perfectă pentru toţi cilindri pneumatici cu canelură tip C. Doar inseraţi senzorul în canelură, fixaţi-l cu şurubul special şi senzorul va fi fixat perfect în canelură. Pentru a monitoriza în mod fiabil poziţia pistoanelor cilindrilor pneumatici, acum puteţi utiliza un singur senzor: MZC1/RZC1 de la SICK. Noua carcasă a senzorului asigură potrivirea

perfectă în orice canelură de tip C disponibilă, indiferent de toleranţele mecanice ale producătorului cilindrului pneumatic. Acest lucru este posibil datorită şurubului special de fixare.

Beneficii:
• Cost redus cu mentenanţa pentru că senzorul îşi păs­trează poziţia chiar şi în cazul apariţiei şocurilor şi vibraţiilor, şi nu iese accidental din cane­lura cilindrului;
• Asigurarea continuităţii funcţionării utilajelor cu ajutorul tehnologiilor dezvoltate de SICK precum GMR (Giant Magneto Rezistive) şi ASIC (App Specific Integrated Circuit), care asigură comu­tarea precisă o singură dată şi eliminarea semnalelor false;
• Instalarea rapidă şi flexibilă doar cu o şurubelniţă cu cap drept;
• Montare cu o singură mână şi doar un sfert de rotaţie;
• Instalarea se face foarte uşor, de deasupra canelurii, nefiind nevoie de demontarea prealabilă a cilindrului pneumatic.

DBS50 – EASIMA, noua dimensiune a traductoarelor de la SICK

Noile traductoare incrementale din seria EASIMA impresionează prin calitate, design compact şi universalitate în utilizare pentru o gamă largă de aplicaţii. Chiar şi în medii dure de funcţionare, seria EASIMA rezistă datorită stabilităţii sale electrice şi mecanice. Gama extinsă de conectori, cabluri şi suporturi de montare oferă soluţia corectă pentru orice aplicaţie.

Traductorul EASIMA DBS50 se distinge datorită flexibilităţii mecanice crescute, caracteristicilor tehnice excepţionale precum şi a opţiunilor disponibile. DBS50 are o flanşă cu montare superficială de 50mm diametru şi un ax de 8mm diametru. La 37mm, diametrul carcasei este extrem de compact, economisind spaţiul disponibil instalării. Flanşa oferă 2 şabloane diferite pentru găurile de montare, fiind dotată cu o canelură specială pentru montare pe servo-cleme. Traductorul DBS50 este total compatibil cu traductorul incremental DDS50.

Beneficii:
• Ieşirea universală cu cablu permite folosirea în spaţii înguste şi fac posibilă rutarea flexibilă a cablului;
• Flanşă cu diferite şabloane ale găurilor de montare pentru o instalare rapidă;
• Flanşa cu montare superficială cu canelură specială pentru montarea cu servo-cleme;
• Flexibilitatea mărită a interfeţei mecanice a traductoarelor şi accesoriile disponibile fac posibilă folosirea unui singur design într-o multitudine de aplicaţii.

RS10 – senzorul de înregistrare cu praguri de comutare ajustabile

RS10 reprezintă soluţia ideală pentru detectarea marcajelor tipărite la contrast mic sau manipularea marcajelor de înregistrare cu mai multe culori prin intermediul funcţiei dedicate de ajustare individuală a pragului de contrast şi culoare la care comută senzorul.
Montarea cu un singur şurub fac integrarea şi ajustare la utilaj extrem de simple.

LED-ul rotund şi alb îmbună­tăţeşte precizia la viteze mari. Până la 18 marcaje pot fi manipulate de către sistemul central de control.

Beneficii:
• Performanţă mai bună la aplicaţiile cu marcaje tipărite la contrast redus sau la marcajele multicolore (cu mai mult de 8 culori);
• Carcasa unică permite montarea şi configurarea imediată a senzorului;
• Senzorii duali detectează coloanele duble de marcaje;
• Procedură de învăţare rapidă pentru menţinerea productivităţii liniilor automate.

W280-2 – kit de senzori livraţi cu reflector şi suport de montare

RS10 reprezintă soluţia ideală pentru detectarea marcajelor tipărite la contrast mic sau manipularea marcajelor de înregistrare cu mai multe culori prin intermediul funcţiei dedicate de ajustare individuală a pragului de contrast şi culoare la care comută senzorul. Montarea cu un singur şurub fac integrarea şi ajustare la utilaj extrem de simple. LED-ul rotund şi alb

îmbunătăţeşte precizia la viteze mari. Până la 18 marcaje pot fi manipulate de către sistemul central de control.

Beneficii:
• Instalarea simplă şi rapidă cu spot luminos foarte vizibil şi LED cu tehnologie BrightLight;
• Operare simplă cu potenţiometru;
• Funcţie de comutare light / dark pentru flexibilitate maximă;
• Toate accesoriile de montare şi operare sunt incluse, permiţând astfel instalare şi configurare imediată (suportul de montare din inox este inclus);
• Senzori cu alimentare în DC sau AC/DC disponibilă în aceeaşi carcasă, permiţând flexibilitate la conexiuni electrice cu sistemul de control.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu