Inovații pentru eficiență energetică

by donpedro

Dispozitivul de tip comutator cu recuperare energetică din mediu bazat pe Bluetooth de joasă energie (Energy Harvesting Bluetooth® Low Energy Switch) este un proiect de referință pentru aplicații de recuperare a energiei din mediu, incluzând aici controlul iluminării, ușilor și ferestrelor, precum și numărare de pași. Având la bază RSL10 SIP și comutatorul de recuperare energetică de mare randament de la ZF Electronic, comutatorul fără baterie oferă consumul de putere cel mai mic și este complet cu auto-alimentare. Utilizând firmware-ul oferit și kitul de dezvoltare software RSL10 (SDK), comutatorul fără baterie este cu ușurință particularizabil.
După cum s-a menționat, dispozitivul tip switch cu recuperare energetică bazat pe Bluetooth de joasă energie (Bluetooth® Low Energy) este un proiect de referință complet pentru aplicații de recuperare energetică. Dispozitivul de tip sistem capsulat (SIP) are la bază RSL10, un dispozitiv radio de 2.4 GHz multi-protocol de înaltă flexibilitate și ultra joasă putere, proiectat specific pentru utilizare în aplicații medicale și purtabile de înaltă performanță. Cu un procesor Arm® Cortex®-M3 și nucleu DSP LPDSP32, RSL10 suportă tehnologie Bluetooth de joasă energie și pachete de protocoale patentate de 2.4 GHz, fără sacrificii în ceea ce privește consumul energetic.

Nr. stoc RS: 186-1254
Cod producător: BLE-SWITCH001-GEVB
Marca: ON Semiconductor

Printre caracteristicile RSL10 SIP se pot remarca:
viteze de transfer de date de până la 2 Mbps (Bluetooth 5)
consum de putere de 62.5 nW în mod de adormire profundă (Deep Sleep Mode) și 7 mW în mod de recepție de vârf
antenă complet integrată fără considerații RF adiționale
interfață de programare compatibilă Segger
compatibilitate cu kitul de dezvoltare IoT și kitul de dezvoltare IoT Bluetooth
conectare simplă la scaner BLE standard sau aplicații mobile / iluminare (IoS și Android)
schemă de alimentare simplă
stabilizare de tensiune complet liniară (fără comutație)
fără EMC pe durata conversiei energiei, fără perturbarea BLE Tx/Rx
pornire instantanee

Dimensiunile RSL10 sunt de numai 5.50 mm2 WLCSP și 6 mm × 6 mm QFN. Pentru dezvoltare de aplicații, circuitul este disponibil și în varianta de soluție SiP (System-in-Package).
Printre aplicații RSL10 se pot evidenția: noduri IoT, dispozitive de moni­torizare activitate / fitness, ceasuri inteligente, dispozitive purtabile, dispozitive pentru auz, sisteme de monitorizare cardiacă, recuperare energetică, glucometre.

Dacă performanțele acestui kit și aplicațiile sale v-au trezit interesul, puteți găsi mai multe detalii pe site-ul https://ro.rsdelivers.com

Autor:
Bogdan Grămescu
COMPEC-lOGOAurocon Compec
https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu