Infineon Technologies şi Saifun Semiconductors anunţă o investiţie comună pentru a pune la punct tehnologia memoriilor Flash

by donpedro

Infineon Technologies AG şi Saifun Semiconductors Ltd. au anunţat formarea unei investiţii mixte, o firmă ce se va numi Ingentix. Firma recent înfiinţată va pune la punct, va fabrica şi va vinde produsele de memorie flash bazate pe tehnologia de memorie ROM cu nitrură (NROM) a firmei Saifun.

Iniţial, Ingentix se va concentra pe dezvoltarea produselor de stocare a datelor MultiMediaCard™, cele mai mici cartele de memorie din lume. Firma se aşteaptă să poată oferi în trimestrul ar treilea al anului 2001 o cartelă Flash-Multi MediaCard la un preţ extrem de scăzut, cu o capacitate de 64 megaocteţi (MB).
Infineon Technologies, unul din principalii proiectanţi ai cartelelor MultiMediaCard şi numărul unu pe plan mondial în furnizarea de circuite integrate pentru aplicaţiile de cartele inteligente (smart card), oferă noii firme Ingentix know-how-ul său referitor la stocarea în siguranţă a cardurilor şi la controlere de securitate pentru cartele inteligente. Saifun oferă licenţa pentru tehnologia sa de memorii flash bazate pe NROM, precum şi tehnologia sa de flash embedded. În plus, investiţia comună Ingentix va benefica de experienţa considerabilă a firmei Infineon în domeniul tehnologiei DRAM şi de considerabilele sale capacităţi de producţie.

Despre tehnologia NROM
Saifun a pus la punct o tehnologie de vârf pentru memoriile semiconductoare nevolatile (NVM). Această tehnologie reuşeşte să stocheze doi biţi de date în fiecare celulă, asigurând producerea celor mai ieftine produse NVM de pe piaţa, care au totodată şi cele mai bune performanţe.

Despre MultiMediaCards
MultiMediaCard sunt cele mai mici cartele de memorie din lume, foarte robuste, uşoare, cu consum redus de energie, rapide şi cu un preţ eficient. Pot beneficia considerabil de pe urma cardurilor MultiMedia aparatele electronice pentru “entertainment”, cum ar fi aparatele foto digitale, playerele de MP3, aplicaţiile portabile, cum ar fi telefoanele mobile de ultimă generaţie, asistenţi personali digitali (PDA) şi cărţi electronice, e-books.

Despre Saifun Semicond uctors
Saifun Semiconductors Ltd. A pus la punct şi a brevetat memoriile nevolatile NVM cu cel mai bun raport densitate / preţ de pe piaţa dispozitivelor semiconductoare. Saifun este o companie care nu dispune de fabrici (unităţi de producţie) proprii, cercetează soluţii noi, performante, care să se poată aplica în uzinele de semiconductoare existente. Noua sa descoperire, tehnologia NROM, revoluţionează proiectarea şi dezvoltarea memoriilor nevolatile. Până acum aplicaţiile acestor memorii erau limitate de preţul ridicat. Produsele de memorie flash ale firmei Saifun servesc pieţele aflate într-o creştere rapidă de sisteme mobile, cum ar fi telefoanele celulare avansate, comunicatoarele personale, asistenţii PDA, aparatele foto şi camerele video digitale, precum şi aparatele electrocasnice cuplate la Internet.
www.saifun.com