Infineon şi Toshiba anunţă compatibilitate de interfeţe între soluţiile UMTS/GSM în banda de bază şi video MPEG-4

by donpedro

Firmele Infineon şi Toshiba anunţă compatibilitate de interfeţe între soluţiile UMTS/GSM în banda de bază şi video MPEG-4 ale firmelor respective. Acestea prefigurează terminalele celulare de generaţia a III-a, ce nu vor mai fi simple telefoane mobile, ci dispozitive de comunicare multimedia

Munich/Tokyo, 19 Februarie 2001
Infineon Technologies AG şi Toshiba Corporation au anunţat colaborarea lor pentru a asigura interfaţarea dintre dispozitive aparent complet diferite:
• circuitul integrat pe un singur cip pentru UMTS/GSM dual-mode în banda de bază al firmei Infineon, M-GOLD;
• circuitul integrat codec monocip (T3) pentru formatul MPEG-4 de la firma Toshiba, tip TC35273XB.
Scopul acestei colaborări este de a oferi o soluţie integrată care să asigure pentru viitoarea generaţie de telefoane celulare dual-mode posibilitatea transmiterii, decodării şi codării fişierelor video în format MPEG-4. De fapt, terminalele portabile din generaţia următoare nu mai sunt simple telefoane mobile, ci comunicatoare de buzunar, cu posibilităţi multiple. Soluţia integrată va permite abonaţilor să recepţioneze şi să vizualizeze semnal video continuu pe terminalele celulare. De asemenea, abonaţii vor putea să transmită astfel de semnale video de la terminalele echipate cu cameră de luat vederi.
Cooperarea dintre cele două firme mari este un pas important pentru implementarea de soluţii de înaltă performanţă pentru viitoarea piaţă, încă în formare, a noilor aparate portabile, ce îmbină comunicaţiile mobile cu caracteristicile multimedia.
https://www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și