Infineon lucrează la “Watermark” pentru Chip Cards Project: realizarea de caracteristici foarte bune privind securitatea

by donpedro

Infineon Technologies se implică încă o dată în dezvoltarea de mecanisme inovative de protecţie a cipurilor pentru carduri. În colaborare cu specialiştii în biotehnologie de la Erlangen din Germania, Infineon participă la un proiect unic. Experţii celor două companii colaborează pentru realizarea unei metode pentru acoperirea suprafeţei contactelor de aur de pe modulul cipurilor pentru carduri. Modulul cipului de card, care conţine controlerul de siguranţă, urmează să fie acoperit folosind metodele dezvoltate de november AG, ceea ce îi permite caracteristici unice de identificare.

Acoperire specială cu mai multe feţe

Modulul aurit de pe cipurile de carduri, cunoscut de la cardurile telefonice, cardurile pentru asigurări de sănătate şi de la cardurile bancare, face legătura cu echipamentul de citire (de exemplu ATM). La fel ca neregularităţile de pe o bancnotă, acoperirea aplicată de november AG adaugă încă un nivel de informaţii de identificare sistemului de siguranţă. Această acoperire oferă o verificare vizuală că modulul, deci şi cipul, provin dintr-o sursă legală. Această tehnologie de acoperire va fi folosită mai ales pentru aplicaţiile ce necesită o înaltă siguranţă, acolo unde de pe card se citesc informaţii confidenţiale, informaţii ce sunt modificate şi apoi stocate din nou. Acoperirea este rezistentă la abraziune, astfel că acele caracteristici de securitate nu se deteriorează la folosirea îndelungată a cardului.
Cărţile de credit, charge cards, digital ID papers şi bilete electronice de călătorie sunt doar o mică parte din aplicaţiile la care se poate folosi această tehnologie. Principiul ce stă la baza caracteristicilor de identificare a modulului cardului se bazează pe o acoperire specială, compoziţia ei rămânând un secret al november AG. Neregularităţile de pe modulele de cip pot avea diferite culori, în funcţie de modul în care cade lumina pe ele, sau pot fi chiar sub forma unor logo-uri ale unor companii.

Expertiză şi know-how pentru lumea cipurilor pentru carduri
În cursul următoarelor luni, Infineon Technologies şi november AG vor analiza mai întâi domeniile de aplicare ale acestei acoperiri speciale pentru generaţiile actuale şi viitoare de cipuri.
Chiar de acum 15 ani de când Infineon s-a implicat în industria de cipuri pentru carduri, siguranţa a fost un aspect principal pentru realizarea de cipuri. Infineon a căpătat o mare experienţă privind caracteristicile de siguranţă pentru cipurile pentru carduri, ceea ce a făcut din companie unul dintre principalii furnizori de pe piaţă,” a spus Dr. Hermann Eul, vice president şi general manager al Security & Chip Card ICs business group la Infineon Technologies. “Am demonstrat că suntem foarte interesaţi în cercetarea şi dezvoltarea de noi mecanisme de siguranţă pentru această piaţă foarte dinamică. Acest lucru este reflectat de produsele noastre inovative.” Lansarea pe piaţă a primului cip cu aceste caracteristici de siguranţă pe suprafaţa de contact este programată pentru începutul anului 2003.

www.infineon.com/security_and_chipcard_ics

S-ar putea să vă placă și