Infineon lansează primul senzor de imagine 3D de înaltă rezoluție din lume, compatibil cu ISO26262, destinat industriei auto

by donpedro

Habitacluri auto inovatoare, conectivitate fără întreruperi cu noi servicii și siguranță pasivă îmbunătățită: Senzorii de adâncime 3D joacă un rol esențial în sistemele de monitorizare din cabina vehiculului. Aceștia sunt esențiali atât pentru respectarea reglementărilor, precum și a clasificărilor NCAP cât și pentru realizarea viziunii conform căreia șoferul devine pasager. Așadar, Infineon Technologies AG, în colaborare cu specialistul în sisteme 3D time-of-flight pmdtechnologies ag, a dezvoltat cea de-a doua generație a senzorului de imagine pentru automobile REAL3™ – un senzor de imagine 3D de înaltă rezoluție, conform ISO26262. În plus, aceeași cameră îndeplinește toate cerințele pentru monitorizarea șoferului cu scopul de a detecta distragerea atenției și oboseala acestuia. Acest lucru permite oferirea unui sistem de monitorizare a șoferilor cu recunoaștere facială 3D securizată, folosind o singură cameră ToF.

Senzorul este disponibil într-o capsulă BGA din plastic de 9 x 9 mm² și oferă o rezoluție de sistem VGA de 640 x 480 pixeli cu un cerc de imagine mic de 4 mm. Rezoluția ridicată a senzorului REAL3 îl face potrivit și pentru aplicațiile de camere cu un câmp vizual larg, cum ar fi sistemele complete de monitorizare a ocupanților locurilor din față.

Modelele 3D body rezultate permit estimări exacte ale dimensiunii și greutății pasagerilor, precum și date extrem de precise privind poziția acestora și a scaunului, informații esențiale pentru sistemele inteligente de declanșare a airbagurilor și a sistemelor de reținere. Pe lângă dimensiunile sale reduse, soluția pe un singur cip este conformă cu AEC-Q100 gradul 2 și este prima soluție de acest tip dezvoltată în conformitate cu standardul ISO26262 (ASIL-B).

Mostrele destinate dezvoltării sunt disponibile acum, iar producția de serie a început. Varianta IRS2877AS, conformă cu ISO26262, va fi disponibilă pentru producția de serie până la sfârșitul anului 2022. Mai multe informații sunt disponibile la www.infineon.com/real3-automotive.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu