Infineon extinde portofoliul de tehnologie NFC și își consolidează poziția de lider în piețele IoT

by donpedro

Infineon Technologies AG a finalizat achiziția unui portofoliu de brevete NFC de la France Brevets și Verimatrix. Infineon este acum unicul proprietar al acestui portofoliu de brevete, care cuprinde aproape 300 de brevete în diferite țări. Toate brevetele sunt legate de tehnologiile de comunicație în câmp apropiat (NFC): fie tehnologii încorporate într-un circuit integrat (IC), cum ar fi Active Load Modulation (ALM), fie tehnologii care îmbunătățesc capacitatea de utilizare a NFC la nivelul utilizatorului. Portofoliul de brevete a fost monetizat anterior de France Brevets. Acesta este acum complet integrat în administrația de brevete a Infineon.

Portofoliul de brevete recent achiziționat sprijină dezvoltarea ușoară și rapidă în unele dintre cele mai dificile medii, permițând soluții inovatoare pentru clienți. Cazurile potențiale de utilizare includ IoT, precum și identități și tranzacții securizate în dispozitive purtabile, cum ar fi brățările, inelele, ceasurile și ochelarii. Brevetele din portofoliul de brevete achiziționat sprijină implementarea pe o piață în plină expansiune care, conform previziunilor ABI Research*, va depăși 15 miliarde de dispozitive și articole/produse cu NFC livrate în perioada 2022-2026.

Producătorii de dispozitive NFC se confruntă foarte des cu geometrii și materiale specifice. În plus, factorii de formă limitativi și implementarea securității prelungesc ciclurile de proiectare. Integrarea NFC în dispozitivele purtabile, de exemplu, necesită adesea antene cu buclă mică și construcții specifice. Acest lucru determină o limită fizică pentru dimensiunea antenei pentru a atinge conformitatea standard cu modulația de sarcină convențională, pasivă. ALM, fiind un aspect tehnic acoperit de portofoliul de brevete NFC, poate contribui la depășirea restricțiilor de spațiu.

*ABI Research, Wireless Connectivity Technology Segmentation and Addressable Markets, 15th November, 2021.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu