Încărcătorul de baterii de Li-Ion, total monolitic, de 800mA, adaptabil în capsulă ThinSOT

by donpedro

Linear Technology Corporation introduce LTC4054, un încărcător de baterie Li-Ion mono-element liniar cu circuit terminal de încărcare pe placă şi tranzistor de putere plasat într-o capsulă SOT-23 cu 5 terminale, având 1mm înălţime (ThinSOT™). LTC4054 poate furniza un curent de încărcare de până la 800mA fără a necesita un tranzistor extern.

Soluţii alternative cu un tranzistor integrat sunt realizate într-o capsulă de două ori mai mare decât LTC4054. Mai mult, alte controlere de încărcător linear într-o capsulă SOT-23 depind de un tranzistor extern pentru a furniza acelaşi curent ca LTC4054. Suplimentar la un tranzistor integrat, LTC4054 nu necesită un rezistor de măsură a curentului, diodă de blocare sau circuit de control al terminalului de încărcare permiţând un design complet care se încadrează pe o placă de doar 18mm2 cu o înălţime de 1mm.
Pentru a elimina riscul de supraîncălzire, LTC4054 încorporează un regulator termic controlând automat curentul de încărcare pentru a limita temperatura pe durata funcţionării la putere ridicată sau la temperatură ambiantă înaltă. LTC4054 menţine bateria “proaspătă” după terminarea încărcării prin monitorizarea tensiunii bateriei şi reîncărcarea automată a ei dacă tensiunea scade sub o anumită valoare. Datorită funcţionării sale de sine stătătoare, soluţiei compacte şi funcţionării la tensiune de intrare joasă de 4,25V, LTC4054 este o soluţie ideală pentru încărcarea unei baterii Li-Ion de la un port USB a aplicaţiilor portabile precum căştile Bluetooth™, player-ele MP3 portabile, dispozitive GPS alimentate de la baterie, PDA -uri şi telefoanele celulare.Terminarea încărcării este semnalată printr-un pin stare de încărcare, care transmite semnalul unui microcontroler sau comandă un LED.

Sumarul caracteristicilor: LTC4054
Curent de încărcare programabil până la 800mA;
Încărcător linear complet în capsulă ThinSOT pentru baterii Li-Ion mono-element de 4,2V şi baterii Li-Polymer;
Reglare termică pentru maximizarea ratei de încărcare fără riscul de supraîncălzire;
Încărcător compatibil USB;
Terminare automată a încărcării / Reîncărcare automată.

Circuit integrat USB ce administrează puterea şi reduce timpul de încarcare al bateriei

Linear Technology Corporation introduce LTC4410, un CI USB administrator de putere într-o capsulă ThinSOT™, care permite simultan încărcarea bateriei şi funcţionarea sistemului pe un periferic USB alimentat cu baterie Li-Ion de la un host USB. Comparat cu metodele convenţionale, LTC4410 alimentează direct sarcina sistemului de la alimentarea de 5V a USB în loc de terminalul de 3,6V al bateriei, permiţând bateriei să se încarce cu până la 39% mai rapede. Mai mult, curentul de încărcare reduce timpul de încărcare al bateriei şi asigură o încărcare completă în timp ce perifericul este conectat la dispozitivul host USB. Prin administrarea consumului total de curent, CI permite unui periferic USB alimentat de la o baterie Li-Ion cu un element să încarce bateria sa şi să pună în funcţiune circuitul sistemului său fără depăşirea unei limite a curentului fixată de utilizator. Aplicaţiile includ dispozitive cum ar fi imprimante portabile, camere digitale, telefoane celulare şi PDA -uri.
LTC4410 păstrează curentul total constant de la portul USB. Aceasta se realizează prin ajustarea curentului de încărcare relativ la cantitatea de curent cerută de sarcina sistemului.
Soluţia LTC4410 foloseşte cu 15 componente mai puţin decât soluţiile comparabile şi se încadrează într-un sfert din suprafaţa plăcii. LTC4410 este oferit într-o capsulă ThinSOT cu 6 terminale şi este folosit cu încărcătorul de baterii Li-Ion LTC4053 pentru aplicaţii USB sau cu LTC1733 pentru scopuri generale.

Sumarul caracteristicilor: LTC4410
Administrează puterea totală între un periferic USB şi încărcătorul bateriei. Reduce timpul de încărcare direcţionând mai mult curent la încărcătorul bateriei;
Cădere de tensiune minimă de 100mV la 500mA;
Scurgere a bateriei extrem de mică de 1uA;
Nu este necesară diodă de blocare la inversarea curentulu;
Compatibil cu încărcătoare de baterii: LTC4053 şi LTC1733;
Protejat la supratemperatură.

http://www.linear.com

Adaugă un comentariu