GreenPeak continuă dezvoltarea conceptului Smart Home

by donpedro

GreenPeak Technologies, lider în fabricarea de circuite semiconductoare pentru comunicații Smart Home RF, a anunţat că îşi extinde portofoliul de produse și baza de clienți țintă. Circuitele GreenPeak ZigBee sunt deja integrate în modulele set-top box pentru a permite atât comanda de la distanţă RF cât şi pentru economisirea de energie.
GreenPeak este în prezent recunoscut ca lider în ZigBee RF4CE. GreenPeak dezvoltă noile cipuri radio care suportă toată gama de tehnologii de rețea ZigBee, inclusiv ZigBee Pro, IP ZigBee, RF4CE și Green Power ZigBee.
Rețelele fără fir au existat în casele noastre de zeci de ani. Telefoanele fără fir și rețelele de date wireless, precum Wi-Fi sunt aplicații binecunoscute în viața noastră de zi cu zi. Astăzi, o nouă rețea fără fir pentru aplicații casnice este în curs de perfecţionare fiind proiectată având în vedere reducerea consumului de energie, transfer mic de date, aplicaţiile vizate fiind telecomenzi, eficiență energetică, securitate, control acces, supraveghere bunuri de larg consum, iluminat, sănătate etc.
Smart Home înseamnă mai mult decât conectivitate, este vorba despre inteligenţa de a interpreta în mod corespunzător și de a răspunde la schimbările din mediu, automat, fără intervenție umană.

Exemple:
– Locuinţa inteligentă va cunoaşte nu numai dacă există cineva în casă, dar și locul în care acesta se află, iar în consecință, toţi parametri de încălzire sau de aer condiționat vor fi ajustaţi în mod corespunzător. Dacă toată lumea se află în living şi se uită la TV, de ce trebuie să irosim energia pentru încălzirea dormitoarelor cu aceeaşi intensitate?
– Odată ce apare o ameninţare a securității casei, echipamentul va trimite imediat un mesaj text către proprietarul casei şi / sau către o societate de securitate.
– Scurgerile de apă pot fi identificate imediat pornindu-se alertele corespunzătoare prevenindu-se astfel posibilele pagube şi evident economisind bani.
– Persoanele în vârstă şi singure pot fi monitorizate de personalul medical printr-un telefon inteligent și alerte.
– Consumul de medicamente pot fi monitorizat în mod automat.
– Aer condiţionat se opreşte automat atunci când ferestrele sunt deschise.
– Luminile sunt stinse automat în camerele nelocuite.

Firmele de cablu vor juca un rol esențial în acest sens. Cunoscute sub numele de „al cincilea jucător” aceştia îşi pot extinde acum cele patru oferte curente (telefon, TV, internet și servicii de telefonie mobilă), prin alte noi servicii inteligente datorită noilor module set-top-box.

GreenPeak Technologies
www.greenpeak.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu