Gamă nouă de senzori pentru procese de producție sensibile la igienă

by gabi
Seriile 53C și 55C: Produse noi din oțel inoxidabil, în carcasă miniaturală, pentru aplicații de detecție în procesele de producție și de împachetare

În industriile alimentară și farmaceutică există cerințe foarte stricte privind igiena în procesele de prelucrare, umplere și împachetare.

Nu doar liniile de producție, ci și compenentele electronice, precum senzorii, trebuie să reziste la cicluri regulate și intensive de curățare și dezinfecție, în unele cazuri, cu agenți de curățare agresivi.

Utilizarea senzorilor cu design igienic, conformi cu standardul DIN EN 1672-2, se regăsește, în special, în aplicațiile de detecție a produselor neambalate, în care se realizează contactul direct.

Această gamă de senzori se caracterizează printr-un design special, o etanșeitate ridicată la scurgeri, respectiv o rezistență sporită la agenții de curățare.

Leuze a dezvoltat seriile 53C și 55C, cu carcasă din oțel inoxidabil V4A de înaltă calitate (AISI 316L) pentru acoperirea necesarului din piață al senzorilor cu cerințe stricte privind igiena. Suprafețele netede din oțel inoxidabil (valoare tipică ≤ 0,8 Ra) asigură scurgerea directă a agenților de curățare și previne transferul de bacterii. În timpul procesului de proiectare, s-a pus accentul pe design-ul senzorilor pentru obținerea unui produs cât mai compact. Toate materialele folosite sunt conforme cu FDA și aprobate pentru contactul direct cu alimentele, astfel seriile 53C și 55C oferă o siguranță suplimentară în procesele de producție și împachetare.

Avantajele utilizatorului

  • Gama completă de senzori care acoperă toate principiile de funcționare: senzori fotoelectrici cu fascicul transversal, senzori fotoelectrici retro-reflexivi și senzori pentru aplicații specifice.
  • Două variante de carcasă: pentru aplicații cu umiditate mare și aplicații cu igienă sporită
  • Carcasă din oțel inoxidabil V4A (AISI 316L) de înaltă calitate, cu suprafețe netede și capacul optic din PMMA+, rezistent la zgârieturi
  • Grad de protecție IP69K și etanșeitate absolută a carcasei
  • Rezistență termică și chimică (certificată ECOLAB, CleanProof+, JohnsonDiversey)
  • Materialele carcasei conforme cu FDA permit senzorilor să fie utilizați în aplicații în care se realizează contactul direct cu alimentele
  • Interfață IO-Link pentru configurare simplă și monitorizare

O’Boyle srl
Tel. +40 747-506835   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și