FLUKE 8845A / 8846A + Multimetre de 6 ½ digiţi

by donpedro

Facilităţi de bază
Rezoluţie 6 ½ digiţi;
Exactitate de bază pe tensiune continuă de până la 0.0024%;
Afişaj dublu;
Domeniu curent: 100µA … 10A cu rezoluţie maximă de 100pA;
Domeniu mare pentru rezistenţă: de la 10W până la 1GW cu rezoluţie de 10µW;
Tehnică de măsurare a rezistenţei pe 4 fire;
Măsoară frecvenţa, capacitate, perioadă, temperatură (8846A);
Card memorie pe port USB (8846A);
Emulare Fluke 45 şi Agilent 34401A;
Afişaj grafic;
Mod înregistrare Trendplot, statistică, histograme;
CAT I 1000 V, CAT II 600 V.

Performanţă şi valoare
Multimetrele de 6½ digiţi Fluke 8845A şi 8846A au exactitatea şi versatilitatea necesară rezolvării celor mai pretenţioase cerinţe în ceea ce priveşte măsurătorile pe bancul de probe sau într-un sistem. Aceste instrumente sunt atât performante şi cu facilităţi multiple cât şi foarte uşor de folosit.
Aceste multimetre au funcţiile întâlnite şi la multimetrele digitale portabile, incluzând aici măsurarea tensiunii, rezistenţei şi a curentului. Exactitatea pe măsurarea de tensiune continuă este de până la 0.0024%, pe scala de 10A, iar domeniul foarte mare al rezistenţei vă oferă o combinaţie imbatabilă de posibilităţi de măsurare. De asemenea, puteţi folosi cele două instrumente pentru a măsura temperatura, capacitatea, frecvenţa sau perioada – funcţiile unui frecvenţmetru, capacimetru şi termometru sunt incluse pentru o versatilitate inegalabilă. Ele extind posibilităţile multimetrelor datorită modurilor de afişaj grafic, incluzând un mod de înregistrare TrendplotTM (fără rolă de hârtie), elemente de statistică şi histograme – caracteristici pe care nu le veţi întâlni la alte multimetre.
Bineînţeles că aceste multimetre sunt instrumente rezistente, fiabile, în a căror măsurări puteţi pune bază, caracteristici întâlnite de fapt la orice multimetru Fluke. Această combinaţie unică de facilităţi şi performanţe fac din 8845A şi 8846A o valoare inegalabilă pentru o gamă vastă de aplicaţii cum ar fi testarea pe linia de producţie, cercetare şi dezvoltare şi bineînţeles în service.

Uşor de integrat în sistemele automatizate de testare
Fluke 8845A şi 8846A pot fi uşor încorporate în sistemele automatizate de testare. Aceste instrumente emulează mai multe multimetre de laborator, permiţând să fie substituite uşor în sistemele existente. Compatibilitatea SCPI şi driverele le permit să lucreze cu majoritatea aplicaţiilor şi limbajelor de dezvoltare.
Intrările frontală şi cea din spatele aparatului vă permit alegerea celei mai convenabile soluţii, chiar dacă instrumentul este montat într-un dulap de instrumente sau este utilizat pe o masă de lucru. Rata de citire este mai mare de 1000 citiri / secundă, oferind astfel capacitatea necesară pentru aplicaţiile de sistem.

Soluţii variate pentru aplicaţii de testare avansate
Aceste multimetre vă permit testarea şi depanarea la un nivel nou superior. Puteţi seta 8845A sau 8846A să realizeze măsurări pe o anumită perioadă de timp şi să le afişeze grafic pe afişajul multimetrului pentru analiză în timp real. Astfel de analize pot evidenţia fluctuaţii şi devieri ale semnalului, precum şi erori intermitente care nu pot fi vizualizate pe un afişaj numeric. Prin utilizarea afişajului grafic, Fluke 8845A şi Fluke 8846A pot afişa simultan o histogramă şi valori statistice multiple cum ar fi media, min., max. şi eroarea medie pătratică (deviaţia standard), calculate folosind măsurarea în timp real.
Analizarea distribuţiei valorilor măsurate în timp poate evidenţia reapariţia unor probleme de “ieşire din specificaţii”.
Posibilitatea efectuării de măsurări multiple şi afişarea lor într-un format grafic sau numeric, suplimentează posibilităţile sistemului de testare şi a inginerului proiectant în rezolvarea sau validarea circuitelor analogice.
La final, rezultatele se salvează pe cardul de memorie (USB) şi apoi se transferă pe un PC pentru analize detaliate. Sau se poate utiliza conexiunea Ethernet pentru a transmite datele prin reţea.
Domeniile extinse de curent şi rezistenţă şi facilităţile suplimentare cum ar fi temperatura şi capacitatea sporesc varietatea măsurărilor şi testelor care pot fi făcute cu un singur instrument.

“Măsurare pe 4 fire” cu două cabluri de test
Sonde test de tip “jack” pentru funcţia 2 x 4 ohmi vă permit să realizaţi măsurări pe 4 fire cu numai două cabluri în loc de patru. Pentru efectuarea acestui tip de măsurare aveţi la dispoziţie un set special de sonde. Obţineţi astfel rezoluţie şi exactitate excelente şi în plus uşurinţa utilizării unei singure perechi de cabluri.

Software FlukeView® şi drivere – compatibilitate cu aplicaţiile PC
FlukeView Forms sporeşte puterea şi utilitatea instrumentelor Fluke oferind posibilitatea de a documenta, stoca şi analiza valori sau serii de valori măsurate şi apoi se pot converti în documente cu aspect profesional. Înregistraţi măsurări în timp real pe PC, afişaţi valorile în formate interactive, grafice şi tabele. Creaţi rapoarte particularizate cu aspect profesional care pot fi tipărite sau transmise pe e-mail.

FlukeView® Forms Basic
Fluke 8845A/8846A sunt livrate cu programul FlukeView Basic.
Cu acesta se pot tranfera datele măsurate şi se pot afişa într-unul din cele două formate standard predefinite, neparticularizabile. Afişarea se poate face în formă tabelară sau grafică.
Pentru obţinerea unui format particularizat trebuie utilizat FlukeView® Forms Designer sau Fluke View® Forms versiunea 3.0.

Ing. Adrian HÃLÃNGÃU
RONEXPRIM srl
Str Cotiturii, nr 5, sector 1, Bucureşti
Tel: 021/314 3599, 314 3598
Fax: 021/313 6244
e-mail: ah@ronexprim.com
www.aparate-masura-control.ro