Flexibil și precis: Senzori ultrasonici cu undă sonoră ajustabilă

Noii senzori utrasonici cubici cu trei lățimi de con sonor ajustabile pentru rezultate cât mai precise de comutare și măsurare

by gabi

Senzorii ultrasonici sunt utilizați în multe industrii. Aceștia detectează obiecte independent de caracteristicile materialelor constructive. Senzorii ultrasonici sunt eficienți chiar și pe suprafețe lucioase, reflectorizante, extrem de închise la culoare sau transparente și rezolvă problemele atunci când senzorii optici își ating limitările.

Noua serie 420B include senzori optici ultrasonici de măsură și comutare în carcase cubice compacte din plastic. Prin senzorii ultrasonici HTU 420B din segmentul standard, cu o ieșire în comutare (push-pull), oferim o soluție economică în carcasă neagră din plastic.

Senzorii ultrasonici HTU 420B în carcase roșii, dispun de interfață IO-Link și două ieșiri în comutare, fiind potriviți pentru aplicații mai solicitante. Sunt o soluție flexibilă datorită undei sonore ajustabile, care reduce, de asemenea și numărul variantelor de senzori necesare în sistem, un singur tip de senzor fiind utilizabil în diverse aplicații. Cu un con sonor îngust, se poate detecta, de exemplu, nivelul lichidelor prin mici deschideri ale recipientelor. Utilizând un con sonor larg, pot fi detectate, de exemplu, obiecte cu forme neregulate sau cu o structură complexă. Un filtru de întreruperi monitorizează schimbări ale măsurătorii cauzate de factori externi și suprimă semnalele perturbatoare. Două ieșiri independente în comutare permit monitorizarea a două poziții sau a două praguri de niveluri de umplere.

Senzorii ultrasonici de distanță DMU 420B cu ieșire analogică (în curent sau tensiune) dispun, de asemenea, de interfață IO-Link și undă sonoră ajustabilă. În cazul lor, nivelul semnalului în curent sau tensiune este proporțional cu distanța față de obiect.

Noii senzori din seria 420B înlocuiesc modelele din seria 420. Aceștia au un domeniu de operare echivalent sau mai mare și zone moarte mai mici decât cele din seria anterioară.

Senzorii din seria 420B sunt disponibili în trei domenii de distanțe de operare: 10 – 250 mm; 15 – 500 mm și 20 – 1000 mm.

Senzorii ultrasonici cilindrici din seria 412B sunt, de asemenea, noi, fiind echipați cu con sonor ajustabil și interfață IO-Link.

Avantaje:

  • Detecție independentă de obiect și suprafață
  • Senzori ultrasonici compacți și senzori de măsurare distanță într-o singură serie
  • Flexibilitate maximă pentru orice aplicație datorită conului sonor ajustabil (îngust, mediu, larg)
  • Monitorizarea a două poziții sau niveluri de umplere prin două ieșiri în comutare
  • Interferențele pot fi suprimate prin interfața IO-Link (filtru de întreruperi)
  • Distanțe mari de operare și zone moarte de detecție reduse
  • Instalare în spații restrânse datorită construcției miniaturale
  • Parametrizare ușoară prin buton de învățare, interfață IO-Link și intrare de învățare

Utilizare flexibilă datorită undei sonore ajustabile

Senzorii ultrasonici cu interfață IO-Link au con sonor ajustabil. Lățimea conului poate fi ajustată în funcție de aplicație. Această caracteristică permite obținerea rezultatelor optime de comutare și măsurare. Prin interfața IO-Link, conul sonor poate fi ajustat în trei domenii: îngust, mediu și larg. Unda sonoră îngustă poate fi utilizată, de exemplu, în aplicații de control nivel, prin orificii ale recipientelor, pe când cea largă, se utilizează în aplicații de măsurare la distanță sau pe suprafețe largi și cu geometrii complexe.

Construcție compactă miniaturală

Senzorii cubici sunt utilizați preponderent în aplicații cu un spațiu de instalare redus, având o carcasă compactă (20.5 × 41.0 × 15.0 mm).

Aplicații

Monitorizarea nivelului de umplere al recipientelor cu diferite dimensiuni ale orificiilor

Cerință:
În urma procesului de umplere, nivelul trebuie verificat pentru evitarea supraumplerii sau a unui nivel scăzut de umplere al recipientului. Sistemul de senzori utilizat trebuie să fie potrivit pentru orice dimensiune a orificiului de umplere.

Soluție:
Senzorii ultrasonici HTU 420B au unda sonoră ajustabilă. În funcție de aplicație, se poate selecta un diametru îngust, mediu sau larg al conului emis de senzor. Această caracteristică ajută la crearea unui sistem flexibil de senzori și reduce numărul de modele utilizate.

Monitorizarea diametrului unei role

Cerință:
Diametrul produselor rulate trebuie monitorizat în permanență pentru a asigura disponibilitatea materialului rulat și pentru a garanta că rolele sunt schimbate în timp util. Materiale transparente, lucioase, colarate, negre sau metalizate să fie detectate fiabil de către senzor.

Soluție:
Senzorii ultrasonici de distanță din seria DMU 420B livrează un semnal analogic continuu (în curent sau tensiune) către partea de control a utilajului. Acest lucru permite schimbarea rolei la momentul potrivit.

O’Boyle srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu