Farnell s-a asociat cu un navigator oceanic pentru a regândi pilotul automat nautic

by donpedro

Membrii comunității element14 au fost invitați să împărtășească idei pentru soluții inovatoare

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, a făcut echipă cu campionul de navigație competitivă Alberto Riva – navigator oceanic, inginer de proiectare și ambasador al mărcii Farnell – pentru a-i reproiecta pilotul nautic automat.

Farnell a apelat la ajutorul comunității sale globale element14 pentru a dezvolta idei noi și inovatoare prin intermediul provocării “Ready for Tomorrow”, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea pilotului nautic automat din ambarcațiunea lui Alberto, pentru a obține performanțe mai mari cu o mai bună eficiență a costurilor.

Pilotul nautic automat controlează două elemente esențiale: achiziția de date și controlul cârmei. Mai mulți senzori sunt conectați la sistem pentru a efectua calculul vectorial al vântului și pentru a obține informații despre direcția ambarcațiunii: busola IMU, senzorul de vânt, senzorul de viteză a bărcii și un senzor de cârmă. Variabilele calculate sunt utilizate pentru a menține barca pe un anumit unghi al vântului real sau pe un anumit curs. Toate elementele pilotului automat nautic lucrează împreună pentru a colecta date care să informeze sistemul de control.

Potrivit Riva, pilotul nautic automat este cel mai bun prieten al marinarului, permițând persoanei care conduce barca să ajusteze velele, să doarmă, să mănânce, să se concentreze asupra condițiilor meteorologice și să poată mișca cârma în cel mai bun mod posibil pentru a optimiza viteza și eficiența pe traseul dorit pe parcursul unor regate solicitante de mai multe zile.  

“Deoarece Riva nu este doar un skipper câștigător al mai multor competiții, ci și un inginer experimentat care a lucrat ca analist de date și expert în electronică la bordul bărcilor de curse, este persoana perfectă pentru a face echipă cu comunitatea element14″ a declarat Dianne Kibbey, Directorul Global al Comunității și Social Media pentru element14. “Știam că membrii comunității noastre globale de proiectanți și ingineri vor fi capabili să vină cu idei inventive pentru a îmbunătăți și mai mult pilotul său automat nautic.”

Câștigătorii provocării “Ready for Tomorrow” au primit câte un obiect din fondul de premii, care a inclus o imprimantă 3D Multicomp Pro MC-120, un osciloscop portabil Multicomp Pro, un osciloscop USB pentru PC Multicomp Pro, o stație de lipit Multicomp Pro sau un multimetru portabil Mulitcomp Pro.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu