Farnell extinde portofoliul Power Integrations cu InnoSwitch™3

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, și-a consolidat portofoliul de produse Power Integrations prin includerea familiei de circuite integrate InnoSwitch3, cu tehnologie PowiGaN. Această nouă ofertă de produse mărește numărul de soluții bazate pe tehnologia GaN disponibile de la Farnell, pentru a sprijini inginerii proiectanți în dezvoltarea de noi produse care necesită o mai mare eficiență energetică.

Tehnologia PowiGaN de la Power Integrations reduce pierderile de comutație, permițând încărcătoarelor, adaptoarelor și surselor de alimentare ‘open frame’ să fie mai eficiente, mai mici și mai ușoare decât alternativele convenționale din siliciu. Circuitele integrate bazate pe PowiGaN ating o eficiență de până la 95% pe întreaga gamă de sarcini și până la 100 W fără necesitatea un radiator. Aplicațiile comune includ:

  • Surse de putere auxiliare, de ‘standby’ și de polarizare pentru aparate electrocasnice
  • Calculatoare și produse de consum
  • Contoare de utilități
  • Rețele inteligente
  • Surse de alimentare industriale

Familia de produse InnoSwitch3 este caracterizată de eficiența energetică EcoSmart™, asigurând că dispozitivele pot respecta cu ușurință reglementările globale privind eficiența energetică. Toate produsele din portofoliu încorporează mai multe funcții de protecție, inclusiv protecție la supratensiune și subtensiune, limitarea supratensiunii și supracurentului de ieșire și oprirea la supratemperatură. Produsele InnoSwitch3 disponibile acum la Farnell includ:

  • Familia InnoSwitch3-EP simplifică semnificativ proiectarea și fabricarea convertoarelor de putere flyback, în special a celor care necesită o eficiență ridicată și/sau dimensiuni compacte. Aceasta combină controlere în partea primară și secundară și un mecanism de reacție ‘safety-rated’ într-un singur circuit integrat. Dispozitivele sunt disponibile cu opțiuni de putere standard și de vârf și cu comportamente de protecție la repornire automată.
  • Familia InnoSwitch3-Pro permite dezvoltarea de surse de alimentare complet programabile și foarte eficiente în carcase compacte. Interfața universală I²C ajută la controlul dinamic al tensiunii și curentului de ieșire, împreună cu numeroase caracteristici configurabile. Telemetria asigură raportarea caracteristicilor programate și a modurilor de eroare. Circuitele integrate InnoSwitch3-Pro sunt ideale pentru aplicațiile de alimentare AC-DC în care este necesară o reglare fină a tensiunii și curentului de ieșire.
  • Familia InnoSwitch3-CP încorporează un switch de înaltă tensiune pe partea primară, controlere în partea primară și secundară și un mecanism de reacție ‘safety-rated’ într-un singur circuit integrat. Aceste dispozitive oferă un profil de putere constantă și suportă combinațiile obișnuite de comportamente de blocare și repornire automată necesare pentru aplicații precum încărcarea rapidă și proiectele USB PD.

Circuitele integrate InnoSwitch3, inclusiv EP, Pro și CP, sunt disponibile și fără tehnologia PowiGaN, combinând circuitele primare, secundare și de reacție într-o singură capsulă cu montare pe suprafaţă.

Lee Turner, director global al diviziei de semiconductori și calculatoare pe o singură placă la Farnell, a declarat: “Suntem încântați să extindem gama noastră de soluții inovatoare de la Power Integrations pentru a include InnoSwitch3, cu tehnologie PowiGaN. Gama de cipuri puternic integrate a companiei are potențialul de a elimina milioane de componente electronice din sursele de alimentare AC-DC, driverele de poartă și de LED-uri, îmbunătățind în același timp eficiența produselor finale. Circuitele integrate InnoSwitch3 permit clienților noștri să proiecteze produse care pot realiza o transmisie și un consum eficient de putere în aplicații care variază de la miliwați la megawați.”

Power Integrations este un inovator de top în domeniul tehnologiilor semiconductoare pentru conversia puterii la tensiuni înalte. Circuitele integrate ale companiei permit realizarea unor surse de alimentare AC-DC compacte și eficiente din punct de vedere energetic pentru o gamă largă de produse electronice, inclusiv telefoane inteligente, electrocasnice, automatizări inteligente pentru locuințe și întreprinderi, contoare inteligente de utilități, iluminat cu LED-uri și numeroase aplicații industriale și Internet of Things (IoT). Clienții pot beneficia, de asemenea, de PI Expert™ Online, o suită software de proiectare automată a surselor de alimentare care acceptă atât dispozitive bazate pe MOSFET-uri de siliciu, cât și dispozitive bazate pe tehnologia PowiGaN. Programul bazat pe web accelerează procesul de proiectare, permițând selectarea celor mai bune componente și generarea schemei complete, a elementelor magnetice și a listei de materiale, pornind de la intrări parametrice de bază.

Farnell oferă o gamă extinsă de produse din portofoliul său cuprinzător de semiconductori pentru a sprijini inginerii proiectanți. Clienții beneficiază, de asemenea, de acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicare, videoclipuri, webinarii și asistență tehnică 24/5.

Portofoliul de produse InnoSwitch3 de la Power Integrations cu tehnologie PowiGaN este acum disponibil la Farnell pentru EMEA, element14 pentru APAC și Newark pentru America de Nord.

InnoSwitch, PowiGaN, EcoSmart și PI Expert sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Power Integrations.

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu