Farnell distribuie kituri de proiecte AIY și acceleratoare Coral USB de la Google

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, oferă acum o selecție de kituri complete de proiecte AIY și acceleratoare Coral USB de la Google, permițând inginerilor, proiectanților și producătorilor să integreze cu ușurință inteligență artificială (AI) și inferențe ML (Machine Learning) în proiecte și produse și să avanseze ideile de aplicații de la prototip la dezvoltare mult mai rapid. Aceste noi produse Google simplifică realizarea de dispozitive inteligente capabile să realizeze inferențe în rețele neuronale.

Kiturile entry-level de proiecte de inteligență artificială (AI) (locală) pentru voce și viziune oferă proiectanților modalități simple de a experimenta procesul de învățare automată și permit dezvoltatorilor să valorifice puterea inteligenței artificiale și a inferenței pe dispozitiv pentru a crea soluții inteligente de care pot beneficia o gamă largă de industrii, inclusiv dezvoltarea orașelor inteligente, sectorul de producție, industria auto, sănătatea și agricultura. De asemenea, utilizatorii pot adăuga cu ușurință inferențe ML de mare viteză într-o serie de sisteme existente, utilizând acceleratoarele USB Coral.

Tehnologia AIY și Coral de la Google oferă o platformă completă de componente hardware, instrumente software și modele precompilate pentru construirea de dispozitive cu inteligență artificială locală. Gama disponibilă în stoc acum la Farnell include:

  • Google AIY Voice Kit (G950-00865-01) permite utilizatorilor să experimenteze procesul de învățare automată și AI prin construirea propriului procesor de limbaj natural și conectarea acestuia la Google Assistant. Astfel, kitul se transformă într-un asistent vocal care răspunde la întrebări și comenzi. Kitul poate fi folosit, de asemenea, pentru a adăuga recunoașterea vocală și procesarea AI la proiectele Raspberry Pi. Utilizatorii pot folosi exemple de cod sau serviciul Google Cloud Speech-to-Text, care convertește comenzile vocale în text pentru a declanșa acțiuni în codul unui program. Detectarea frazelor cheie poate fi utilizată în proiecte care dispun de recunoaștere vocală pentru a controla roboți, muzică, jocuri și multe altele.

  • Google AIY Vision Kit (G950-00866-01) conține toate componentele și software-ul de care aveți nevoie pentru a experimenta recunoașterea imaginilor cu ajutorul rețelelor neuronale. Utilizatorii își pot construi propria cameră inteligentă care poate vedea și recunoaște până la 1.000 de obiecte obișnuite, poate detecta fețe, emoții și ipostaze și poate efectua segmentarea obiectelor cu ajutorul modelelor avansate de detectare a imaginilor. Kitul, bazat pe Raspberry Pi, poate realiza viziune computerizată fără o conexiune la cloud, deoarece rețelele neuronale profunde în timp real sunt rulate direct pe dispozitiv.
  • Acceleratorul Coral USB (G950-01456-01) este un accesoriu ușor de construit și rapid de implementat, care permite clasificarea personalizată a imaginilor de mare precizie pe dispozitive inteligente cu AutoML Vision Edge. Utilizatorii pot conecta un coprocesor Google Edge TPU la sistemele existente printr-un port USB, pentru a permite inferențe ML de mare viteză pe o gamă largă de sisteme. Edge TPU de pe placă este un mic ASIC proiectat de Google, care accelerează modelele TensorFlow Lite într-un mod eficient din punct de vedere energetic. Acesta poate efectua 4 trilioane de operații pe secundă (TOPS), utilizând 0,5 wați pentru fiecare TOPS și poate executa modele de viziune mobilă de ultimă generație la aproape 400 de cadre pe secundă. Această procesare ML pe dispozitiv reduce latența, sporește confidențialitatea datelor și elimină necesitatea unei conexiuni constante la internet.

Lee Turner, Director Global al diviziei Semiconductoare și SBC la Farnell, a declarat: “Mulți dintre clienții noștri și-au exprimat interesul pentru a integra inteligența artificială în proiectele lor, dar adesea nu știu de unde să înceapă. Pentru a elimina acest deficit de cunoștințe, am investit într-o gamă selectată de kituri de proiecte AIY și acceleratoare Coral USB de la Google pentru a permite studenților, inginerilor profesioniști, pasionaților și producătorilor să dezvolte cu ușurință dispozitive inteligente care pot rezolva probleme din lumea reală folosind AI și ML. Clienții noștri pot folosi acum tehnologia avansată de la Google pentru a încorpora recunoașterea vorbirii și a imaginilor în proiectele lor, pentru a transforma mult mai rapid ideile creative de aplicații de inteligență artificială locală pe dispozitiv de la prototip la dezvoltare.”

Farnell dispune de o gamă largă de computere pe o singură placă (SBC) și plăci de dezvoltare pentru Internet of Things (IoT) și este cel mai vechi partener licențiat al Fundației Raspberry Pi. Clienții beneficiază de asistență tehnică 24/5, alături de acces gratuit la resurse online valoroase pe site-ul Farnell și la comunitatea de ingineri și producători element14.

Kiturile de proiecte Google AIY și acceleratoarele Coral USB sunt disponibile acum la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

*) N.R.: Inferența aplică cunoștințele dintr-un model de rețea neuronală instruit și le utilizează pentru a deduce un rezultat. Astfel, atunci când un nou set de date necunoscute este introdus printr-o rețea neuronală instruită, aceasta emite o predicție bazată pe acuratețea predictivă a rețelei neuronale.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu