Echipamente pentru zona EPA – îmbrăcăminte anti-electrostatică

by donpedro

Multe companii implicate în producție sau service de dispozitive electronice au implementat proceduri de protecție antistatică. Cu toate acestea, unele dintre ele încă se confruntă cu probleme cauzate de deteriorarea ESD a componentelor delicate și sensibile. Deci, ce ar putea cauza problemele? Pot exista multe locuri în care protecția statică eșuează, dar experiența arată că este adesea rezultatul utilizării unor haine nepotrivite sau de calitate slabă.

Nevoia de a purta haine anti-electrostatice pare a fi incontestabilă și de aici ar trebui să înceapă munca de zi cu zi. În prezent, în industria electronică, este dificil să găsești o companie care să nu mențină standardele de siguranță în acest domeniu, deoarece angajatorii informați nu doresc să sufere pierderi din cauza neglijenței evidente.

Din păcate, în ciuda intențiilor bune și a oferirii de îmbrăcăminte cu protecție angajaților de către cei responsabili, se dovedește foarte des că aceste haine nu își îndeplinesc rolul. Firele care ies din cusături, țesătura antistatică fabricată prost, care își pierde proprietățile după câteva spălări, pot deveni o amenințare care afectează calitatea produselor. Există multe cazuri în care îmbrăcămintea nepotrivită a irosit efectele multor luni de cercetare și chiar a dus la un produs final periculos.

De aceea, este atât de important ca furnizorul să fie de încredere, îmbrăcămintea să fie testată de instituții independente și să respecte standardele relevante. Cheia aici este să aveți un certificat care să ateste caracterul adecvat al acestor haine pentru utilizarea în zonele EPA, certificat cu eticheta de siguranță CE.

Acordarea certificatului corespunzător nu este evident și pentru a-l obține producătorii de îmbrăcăminte trebuie să demonstreze conformitatea cu o serie de standarde și linii directoare din industrie. La fel de importantă, ca alegerea unui producător de îmbrăcăminte antistatică, este și modul în care este întreținută (spălare, întreținere). Din păcate, hainele antistatice nu trebuie spălate în condiții necontrolate sau chiar în spălătorii nespecializate, deoarece își pot pierde proprietățile antistatice.

Astfel de haine pot fi spălate numai în spălătorii sterile, specializate, cu un nivel adecvat de curățenie. Un furnizor de încredere și credibil de îmbrăcăminte cu protecție antistatică trebuie să se asigure că îmbrăcămintea este întreținută corespunzător..

La ce trebuie să fiu atent atunci când aleg un furnizor?

Persoana responsabilă de echiparea personalului cu îmbrăcăminte antistatică și cel mai adesea coordonatorul ESD se confruntă astăzi cu o provocare destul de mare. Gama largă de haine pentru lucru în zonele EPA nu ușurează sarcina, iar calitatea este adesea dificil de determinat pe baza modelelor furnizate, a fișelor tehnice sau chiar a mai multor zile de testare.

Furnizorul sau producătorul de îmbrăcăminte cu protecție ar trebui să ofere sfaturi tehnice, să ajute la selectare și să poată demonstra că îmbrăcămintea pe care o prezintă este testată și examinată de organizații special desemnate.

Fără îndoială, alegerea îmbrăcămintei specializate ar trebui să fie ghidată de calitatea, adesea menționată a măsurilor de protecție, de respectarea standardelelor și, fără a uita lucrătorii înșiși, de confortul de utilizare.

În funcție de domeniul de muncă, selectarea îmbrăcămintei trebuie să țină cont de cel puțin câțiva factori de bază: asigurarea siguranței la locul de muncă și protecția lucrătorilor, respectarea standardelor legale și interne ale companiei, luarea în considerare a condițiilor specifice de lucru, calitatea și fiabilitatea producției..

Mai ales pentru îmbrăcăminte specializată, de ex. pentru camere curate, unde îmbrăcămintea este unul dintre factorii critici pentru eficiența procesului și cerințele de siguranță.

Prin urmare, în practică, identificarea standardelor este tratată foarte des împreună cu furnizorul de îmbrăcăminte. Atunci când echipați oamenii care lucrează în zona EPA, merită să vă gândiți la alegerea unui set complet de îmbrăcăminte, cum ar fi un set standard: lenjerie de corp, pantofi, pantaloni, cămașă și îmbrăcăminte exterioară, cum ar fi halatul sau puloverul.

Personalizarea îmbrăcămintei

Mulți producători de electronice și magazine de service identifică angajații departamentelor individuale ale companiei cu îmbrăcămintea lor încă din etapa de selecție a hainelor. Prin urmare, capacitatea producătorului de a marca îmbrăcămintea cu protecție este importantă.

Astăzi, principalii producători de îmbrăcăminte cu protecție de înaltă calitate oferă servicii suplimentare, care includ posibilitatea de a personaliza îmbrăcămintea: brodarea siglei companiei sau crearea îmbrăcămintei în culoarea sau modelul potrivit. Îmbrăcămintea Reeco poate fi personalizată, inclusiv broderia numelui și a poziției.

Fără îndoială, îmbrăcămintea de vară completează setul de îmbrăcăminte al fiecărui angajat. O atenție specială trebuie acordată materialului din care a fost confecționată o astfel de îmbrăcăminte. Îmbrăcămintea de vară trebuie confecționată în conformitate cu standardele, dintr-un material adecvat, testat și certificat, de exemplu de către Institutul pentru textile.

Cămașele Reeco Polo sunt cusute dintr-o țesătură Pika formată din 99% bumbac. Tricoul T-Shirt, pe de altă parte, este fabricat dintr-un amestec de bumbac și poliester numit elanobotton. Ambele tipuri de materiale oferă o rezistență (fizică) ridicată, dar mai ales sunt foarte respirabile. Acest lucru contribuie la un confort mai mare în perioadele calde.

Elementele necesare pentru o stație de lucru în care operatorul este în contact cu electronice sensibile includ legături antistatice printr-un cablu de legare la pământ și covoare antistatice, inclusiv covoare de podea și covoare anti-oboseală.

Cu toate acestea, cel mai important element este bancul și mobilierul din jur.

Prin urmare, gama Reeco include, de asemenea, seturi complete de mobilier modulare, cum ar fi bancurile, cărucioarele, dulapurile, rafturile și scaunele ESD. Prin alegerea soluțiilor cuprinzătoare ale mărcii Reeco, coordonatorilor ESD și, prin urmare, angajatorilor li se garantează produse de cea mai înaltă calitate, realizate din materiale cu certificatele și aprobările necesare, în conformitate cu standardele internaționale..

Contact:
Andrei Bratanov
Str. Văliug, nr. 32, Sector 1, 13986 București
T: +40 799 774 330
E: office@renex.ro

Renex
https://www.renex.pl/ro/

Home


S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu