Echipamente pentru depozite – accesorii de depozitare utile pentru organizarea spațiului

by donpedro

Pentru a fi eficienți și a lucra într-un depozit este necesar să aveți grijă de trei aspecte de bază. Primul este separarea clară a tuturor bunurilor și articolelor depozitate – inclusiv a celor care sunt echipamente în depozit.

Organizarea depozitului ▶

Cel de-al doilea este sistemul de transport al mărfurilor care sunt livrate, colectate și mutate dintr-un loc în altul. Al treilea este siguranța, înțeleasă în sensul cel mai larg și incluzând sistemele de ambalare, precum și etichetarea. Dacă cel puțin una dintre aceste probleme se lasă așteptată, mai devreme sau mai târziu, activitatea depozitului va fi destabilizată. Cum să dotați depozitul pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă?

Accesorii de depozitare și accesorii utilizate în sistemele de depozitare

Este imposibil să vorbim despre sistemele de depozitare în depozite fără a menționa baza echipamentului tehnic, care este reprezentată de rafturile de depozitare. Principalul lor tip (și pentru depozitele cu rafturi înalte) este raftul pentru paleți, care este împărțit în mai multe subtipuri, inclusiv rafturile de tip șir, drive-in, drive-through și de tip flux, printre altele. Unele dintre ele utilizează acționări electrice, iar cele mai avansate sunt supravegheate de sisteme digitale care controlează automatizarea. Alături de toate acestea se află etajerele, create pentru depozitarea mărfurilor ne-palatetizate, și tot felul de umerașe sau suporturi de depozitare. Pentru acestea au fost dezvoltate numeroase sisteme de accesorii, care permit o separare clară și o depozitare convenabilă și sigură a pieselor de dimensiuni medii sau mici. Printre acestea se numără containerele din plastic de diferite dimensiuni și culori, denumite adesea tăvi, sertare individuale și sertare în seturi, cutii individuale, precum și module din mai multe părți, lianți de toate tipurile, benzi separatoare și multe alte accesorii pentru depozitarea și sortarea mărfurilor care nu pot fi enumerate aici. Un aspect important al separării mărfurilor atunci când acestea sunt depozitate într-un depozit este problema etichetării containerelor în care sunt depozitate. În acest caz, toate tipurile de etichete, etichete și imprimante de etichete staționare și portabile vin în ajutor.

Echipamente și accesorii de ambalare și transport intern.

Când vine vorba de transportul în interiorul depozitului, ne gândim la clasicele cărucioare de transport (alături de stivuitoare și transpalete). Există atât unități cu un singur nivel, cât și cu mai multe niveluri, cu mânere de diferite tipuri, pliabile sau nu, pe patru sau două roți, pentru transport vertical (de exemplu, aparate de uz casnic) sau orizontal. Fiecare cărucior are o capacitate de încărcare specifică, iar majoritatea sunt echipate cu roți de transport pivotante, cauciucate sau cu pompă de aer, astfel încât, chiar și atunci când sunt puternic încărcate, nu deteriorează suprafața pe care se deplasează.

În domeniul activităților de ambalare, produse precum folia stretch, pungile cu fermoar, benzile adezive de toate tipurile și distribuitoarele create pentru acestea sunt echipamente esențiale pentru depozit. Când vine vorba de componente electronice, merită să vă uitați la materialele ESD, care protejează împotriva descărcărilor electrostatice.

Siguranța în depozit – echipamente tehnice utile pentru depozit

Containere de depozitare

Pentru a spori siguranța, în depozite se folosesc măsuri de securitate fizică, vizuală și sonoră. Primele includ toate tipurile de planșe, protecții, balustrade, bare de protecție, parapete, porți și bariere, în timp ce a doua și a treia categorie includ, în primul rând, semne de siguranță și benzi de marcare, benzi de avertizare și alarme cuplate, de exemplu, cu senzori de mișcare. Toate soluțiile enumerate (și multe altele care nu pot fi descrise aici) sunt disponibile în diferite mărimi și dimensiuni, în multe culori și în versiuni realizate din materiale diferite. Merită remarcat faptul că aceste măsuri de protecție nu sunt destinate doar să protejeze lucrătorii și bunurile depozitate, ci și elementele structurale ale depozitului în sine, cum ar fi coloanele de susținere a acoperișului și suporturile de rafturi, printre altele.

Completați-vă echipamentul de depozit cu TME

Catalogul de produse oferit de compania TME include o secțiune definită de termenul „Tehnologie de stocare”, unde cumpărătorii pot alege între produse grupate în diferite categorii. Toate acestea se încadrează în diviziunea menționată mai sus în accesorii utile pentru sistemele de depozitare, accesorii utilizate pentru ambalare și transport în interiorul depozitului și accesorii care sprijină siguranța. Discuția de mai jos este o prezentare concisă a celor mai importante grupuri de produse.

Containere și cutii de depozitare

Această categorie include nu numai cutii și containere clasice, cunoscute și sub denumirea de tăvi, ci și, printre altele, cutii portabile, cutii cu separatoare interne, cutii rotunde și cutii de transport. Pe lângă acestea, există încuietori pentru containere, benzi pentru agățarea containerelor pe perete sau separatoare adaptate la anumite tipuri de containere. Toate acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și marea majoritate sunt fabricate din plastic ușor, dar durabil.

Sertare și seturi de sertare

În această categorie predomină seturile cu sertare, care sunt cutii compacte în carcase monolitice sau seturi asamblate modular din containere mici și pregătite pentru extindere ulterioară. Pe lângă acestea, există inserții de sertare cu spații mici separate în diferite aranjamente, cum ar fi 3 × 3 (9 compartimente mai mari) sau 9 × 9 (81 de compartimente mici). Acestea reprezintă soluția ideală pentru depozitarea componentelor mici, cum ar fi componentele electronice etc.

Imprimante și markere în catalogul TME

Aceasta este o categorie foarte mare, care cuprinde imprimante de etichete și de extrudare și o listă imensă de accesorii pentru acestea, precum și tot felul de markere: autocolante, etichete, semne, plăcuțe, și materiale termocontractibile, care vor marca în mod convenabil și permanent zonele de depozitare, ambalajele sau produsele.

Facilități de depozitare la TME

În această categorie veți găsi mai ales cântare de depozit, printre care potențialii cumpărători vor găsi cântare cu cârlige, cântare de depozit staționare clasice, necesare pentru mărfuri grele și mari, printre altele, precum și cântare electronice mici, dintre care o mare parte sunt cântare de precizie și de numărare. Diversitatea lor se datorează varietății uriașe de produse depozitate în depozite, astfel încât sunt utilizate atât cântare cu o sarcină maximă de câteva sute de kilograme, cât și cântare de precizie pentru articole foarte mici, de exemplu în industria electronică. Al doilea grup de echipamente este format din mai multe modele de cititoare de coduri de bare și RFID, în timp ce al treilea grup este alcătuit din cărucioare de transport de diferite tipuri, cu accesorii precum seturi de roți de rezervă. Gama din această categorie este completată în continuare de relee și conectori de intrare și ieșire.

Ambalare

Categoria include benzi adezive și distribuitoarele acestora, folii izolatoare cu bule și folii cu bule, prelate, benzi de ambalare, cauciucuri de fixare și accesorii pentru articole mai mici, cum ar fi pungi cu fermoar și benzi de cauciuc. Aceste produse contribuie la securizarea bunurilor depozitate, la facilitarea ambalării și la creșterea eficienței muncii. Acestea sunt fabricate dintr-o varietate de materiale și sunt disponibile în multe variante (de exemplu, există benzi adezive în multe culori și transparente).

Indicatoare de siguranță

După cum s-a menționat deja, siguranța la locul de muncă este unul dintre aspectele cheie pentru funcționarea eficientă a unui depozit. Marcarea adecvată a spațiului stă la baza normelor de menținere a siguranței și este impusă de lege. TME oferă semne de incendiu și de evacuare și semne de siguranță clasice, realizate sub formă de autocolante, folii autoadezive și plăci de plastic.

Benzi de avertizare și de marcare.

Această categorie include benzi al căror rol este de a marca ceva sau de a avertiza asupra unui pericol. În practică, acestea sunt utilizate cel mai adesea pentru a marca podelele, de exemplu, pentru a separa zone cu niveluri de siguranță diferite sau pentru a marca rutele de circulație. Acestea sunt realizate în versiuni clasice sau autoadezive și antiderapante, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Sunt disponibile într-o gamă largă de culori și lățimi și în bobine cu lungimi de până la 250 de metri liniari. Acest lucru oferă numeroase posibilități de alegere și de adaptare la cerințele individuale.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Transfer Multisort Elektronik

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu