Easy-Radio

by donpedro

Ce este “Easy-Radio” şi de ce să fie utilizat?
Modulele Easy-Radio combină emiţătoare radio de joasă putere, receptoare sau transceivere cu microcontrolere on-board, realizând module RF “inteligente” ce oferă legături de date wireless uşor de utilizat. Aceste legături pot fi folosite pentru sarcini de control On/Off sau pentru trimiterea şi recepţionarea serială a unor date, în formate standard, către şi dinspre sisteme gazdă.
Firmware-ul din microcontroler este optimizat exact pentru caracteristicile dispozitivului radio, nefiind necesară înţelegerea parametrilor complecşi ai modulului RF şi toate implicaţiile acestora. Sarcina de codificare şi decodificare a datelor într-un format potrivit pentru trimiterea şi recepţionarea prin legătura radio este complet gestionată de dispozitiv, acesta dispunând şi de o funcţie de detectare a erorilor, care asigură integritatea mesajelor.
Odată cu apariţia unor transceivere mai sofisticate, firmware-ul degrevează utilizatorul de sarcini matematice complexe de programare a transmisiei sau recepţiei, oferind o gestionare completă a variantelor transceiverelor de “căutare a frecvenţelor”.

Descriere / Nr. stoc
ER400TS-02 TX / 532-4367
ER400RS-02 RX / 532-4373
ER900TS-02 TX / 532-4389
ER900RS-02 RX / 532-4395

Subsistem RF de joasă putere, cu microcontroler programabil “flash” şi stabilizator de tensiune
Tensiune de operare joasă potrivită pentru acumulatori single cu Litiu
Programare de către utilizator a frecvenţei de lucru, a vitezei transmisiei de date, a puterii de ieşire
Rază de acţiune până la 250m în linia de vizare directă
Printre îmbunătăţirile aduse celei de-a doua generaţii de astfel de dispozitive, se pot menţiona: detectarea căderii de tensiune şi stabilitate consistentă a frecvenţei cristalului (±10ppm) pe o gamă extinsă de temperatură de la -40°C la +85°C.

www.compec.ro
Componente Electrice & Electronice