Driver de LED-uri albe de mare eficienţă

by donpedro

Linear Technology a anunţat componenta LT3465, un comutator de mare eficienţă, “white LED driver” de curent constant disponibil în capsulă ThinSOTTM (1mm înălţime SOT-23). LT3465 este primul LED driver ce integrează în chip o diodă Schottky eliminând atât costurile suplimentare cât şi spaţiul consumat de dioda externă. Dispozitivul este proiectat să comande până la 6 LED-uri albe fiind alimentat de la o singură celulă Li-Ion cu o eficienţă de până la 81%.

LT3465 comută la 1.2MHz, permiţând funcţionarea inductanţelor şi condensatoarelor cositorite. Operarea PWM la frecvenţă constantă duce la zgomot mic pe intrări şi ieşiri. Combinaţia dintre înalta eficienţă a circuitului LT3465, zgomotul redus şi dimensiunile lui extrem de reduse îl recomandă în aplicaţiile portabile ce necesită utilizarea a până la 6 LED-uri albe.
LT3465 acţionează ca o sursă de curent constant pentru LED-urile conectate. Furnizează acelaşi curent fiecărui LED alb, asigurând o strălucire a LED-ului uniformă. Adiţional, circuitul prevede opţiunea de limitare a tensiunii de ieşire când LED-urile sunt deconectate, plus un pin de reglaj al iluminării şi un program intern “soft-start”.

LT3465 Sumarul caracteristicilor:
diodă Schottky integrată;
curent constant prin LED-uri;
înaltă eficienţă: până la 81%;
comandă până la 6 LED-uri;
frecvenţă de comutare fixă: 1.2/2.7MHz;
Soft-Start intern;
pin de reglaj al iluminării;
necesită un singur condensator extern de 0.22uF;
capsulă ThinSOT.

www.linear.com

Adaugă un comentariu