Dispozitive electronice folosite într-o casă inteligentă

by donpedro

Intrarea frumoasă către casa dumneavoastră poate fi puţin întunecată după amiază. Nu trebuie să vă îngrijoraţi, Photocell Transmitter detectează nivelul scăzut al luminii şi trimite un semnal către sistem. Sistemul răspunde prin aprinderea luminii de la intrare şi a luminilor care mărginesc aleea, invitând musafirii înauntru.

X10 Outdoor Wireless PIR este de pază în faţa casei dumneavoastră; acesta interacţionează cu sistemul montat în casă aprinzând lumina de la poartă în cazul în care cineva se apropie. Dar nu este numai atât! Sistemul acţionează redarea unui mesaj în casă, mesaj care vă anunţă că se apropie cineva, indiferent dacă sunteţi în bucătărie sau în dormitor.

La uşă Combination Keypad/ Electronic Deadbolt vă permite accesul în casă fără să fiţi nevoiţi să căutaţi în toate buzunarele după chei. Vă puteţi alege codul de intrare format din 4 … 8 cifre, cod pe care îl introduceţi pe consolă. Pentru menajeră poate fi alocat un cod temporar care îi permite accesul în casă.

Deoarece copiii erau acasă nu a fost nevoie să deblocaţi 8-32 Zone Security System de la consola montată pe perete.

Dacă aţi fi fost primul care ar fi ajuns acasă, consola ar fi emis un sunet pentru a vă spune că yala este blocată. Introduceţi codul şi sistemul de închidere este deblocat. Detectoarele de mişcare cu raze infraroşu din interior detectează şi înregistrează eventualii infractori. Nu trebuie să vă faceţi griji privind alarmele false. Pet Smart Motion Detectors pe care l-aţi instalat detectează animalele de casă care ar putea acţiona sistemul. Ajungeţi la Flushmount Touchlinc instalat pe perete şi, cu o simplă atingere, sistemul audio instalat în toată casa redă discul favorit. Cu o mică configuraţie controlerul touchscreen vă oferă acces la toate dispozitivele din casă. Muzica este redată de BIC 50W In-Wall Speakers ajustate la volumul cel mai bun. Boxele se încadrează perfect cu culoarea peretelui şi produc un sunet de foarte bună calitate.
Dacă aveţi multe ferestre, lumina din casă poate fi foarte puternică. Ferestrele mari pot permite nepoftiţilor să privească în casă. De aceea au fost inventate draperiile. Dar draperiile dumneavoastră nu sunt tradiţionale. Cu ajutorul Drapery Controller le puteţi închide sau deschide doar acţionând un buton. Draperiile se trag foarte uşor şi foarte silenţios.
Pentru acţionarea draperiilor un X10 Mini-Controller simplu se află pe masă. Prin apăsarea unui buton se trimite un semnal către controlerul de draperii. Datorită dimensiunilor sale mici acesta este greu de observat.
Acesta poate fi folosit pentru acţionarea a cel mult patru dispozitive.
Pe perete se află instalat un alt dispozitiv de control, un Wall-Mounted Controller care vă permite un control mai bun a ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, cu posibilitatea de modificare a funcţiei butoanelor telecomenzii pentru a acţiona diferite controlere.
Mini-Controllers sunt o modalitate uşoară de control până la opt dispozitive, patru în acelaşi timp. Puteţi trimite de la acest plug-in controller comenzi X10 în toată casa. Puteţi diminua iluminarea becurilor, acţiona controlerul de draperii sau termostatele.
Vorbind de termostate, un sistem de climatizare corect proiectat se bazează pe termostate de calitate care semnalizează sistemului să pornească ventilatorul, aerul condiţionat sau instalaţia de încălzire. Dar ultimul Slimline Thermo stats nu numai că face acest lucru, dar este de neobservat în casă.
Subţire, asortat în culorile pereţilor, acestea aprope că nu se observă, dar au grijă ca atmosfera să fie confortabilă.
Nu puteţi pune întotdeauna întrerupătoarele de lumină acolo unde aţi dori. Noi putem realiza controlul luminilor fără întrerupătoare. X10 Wireless Wall Switch ajută la rezolvarea acestei probleme, fără montarea de întrerupătoare pentru lumină.
Menţinerea unei temperaturi confortabile vara sau iarna poate fi o problemă pentru anumite case. Slimline Thermostats vă ajută pentru realizarea acestui lucru.
Termostatul, cu setări diferite pentru zilele lucrătoare sau pentru cele de sfârşit de săptămână, poate fi programat pentru reglarea temperaturii din casă economisind energie şi bani. Petrecerea se prelungeşte? Apăsarea simplă a unui buton suprascrie aceste setări pentru încă trei ore, petrecerea putând continua până dimineaţă. Atunci când mergeţi la culcare puteţi seta termostatul pe modul economic.
Uneori parcă cei care au proiectat casa nu au comunicat de loc cu cei care au instalat echipamentele electrice din casă. Dacă nu ne credeţi, gândiţi-vă de câte ori aţi găsit întrerupătoare de lumină în locuri în care nu ar trebui, iar în locurile unde acestea ar trebui nu există. Această problemă poate fi rezolvată iarăşi cu X10 Wireless Wall Switch. Acestea vă permit controlul dispozitivelor din cameră prin trimiterea unui semnal către un receptor X10.
Se pare că tuturor le plac şemineele, dar acestea sunt periculoase: produc monoxid de carbon. Acest gaz incolor şi fără miros poate fi mortal dacă atinge anumite concentraţii. Cu ajutorul Carbon Monoxide Detector se poate detecta gazul înainte de a atinge concentraţii periculoase. Şi nu necesită întreţinere. De ce să riscaţi?