Diode OR MOSFET

by donpedro

MILPITAS, CA – 28 Ianuarie, 2004
Linear Technology prezintă circuitul LT4351, o diodă MOSFET “OR” ideală ce elimină pierderile din sursele de putere multiple. Acest circuit îmbunătăţeşte puterea totală a sistemului şi fiabilitatea serverelor dintr-o reţea şi a surselor de putere redundante N+1 în timp ce elimină absorbţia mare de căldură cerută de diodele discrete. Marele avantaj oferit de diodele convenţionale ORing este puterea de disipaţie datorată tensiunii de cădere directe. LT4351 elimină eficient problemele utilizând un MOSFET canal N ca element de trecere. MOSFET-ul este pornit la alimentarea circuitului permiţând pentru o tensiune minimă de cădere din sursă, încărcarea. Când tensiunea de cădere de pe intrare atinge valoarea tensiunii de pe ieşirea comună, LT4351 opreşte alimentarea MOSFET-ului obţinându-se astfel funcţionarea şi performanţele unei diode ideale.

LT4351 prezintă un boost regulator intern care generează curentul de poartă pentru MOSFET şi un pin de stare (STATUS) ce indică starea de funcţionare a MOSFET-ului. Mai mult, LT4351 oferă capabilitatea de monitorizare sub / supra-tensiune şi un pin FAULT##CRLF# pentru a indica momentul când sursa de intrare depăşeşte nivelul de siguranţă. Un larg domeniu de tensiuni de operare permit circuitelor ORing să asigure surse de tensiune cuprinse în intervalul 1.2V … 18V. Aceste caracteristici recomandă circuitul LT4351 pentru echiparea surselor paralele şi redundante din cadrul sistemelor complexe de alimentare.
Această soluţie elegantă şi eficientă este oferită într-o capsulă cu 10 terminale MSOP şi este disponibilă să opereze în gama de temperaturi comerciale şi industriale. Preţul pentru LT4351 începe de la 2.50USD pe bucată pentru comenzi de 1,000 de unităţi.

LT4351 – sumarul caracteristicilor
Pierderi mici;
MOSFET canal N extern pentru livrarea de curenţi mari;
Boost Regulator intern pentru alimentarea porţii MOSFET-ului;
Larg domeniu de intrare: 1.2V … 18V;
Comutare rapidă;
Detecţie sub/supratensiune;
Pini de monitorizare STATUS şi FAULT#;
Capsulă cu 10 pini MSOP.

http://www.linear.com

Adaugă un comentariu