De ce să plătiţi pentru curentul pe care nu îl utilizaţi?

by donpedro

Regulatorul cu mod de comutare Traco TSR 0.5 vă va da atât cât aveți nevoie. Adică aveți o aplicație pentru care un curent de 0.5A este suficient, atunci noua serie de module CC/CC este ideală pentru dumneavoastră.

Vă puteți întreba probabil dacă are sens să utilizați un regulator cu mod de comutare pentru un curent atât de scăzut. Cu siguranță da, cel puțin din două motive. Dacă trebuie să creăm 3.3V din, de exemplu 12V, atunci la un curent de 0.5A veți avea o pierdere de putere de 4.35W la un regulator liniar clasic. Aceasta este deja o cantitate considerabilă de putere, suficientă pentru a încălzi un dispozitiv – în special în cazul carcaselor mai mici şi o populație densă pe PCB.
Un alt motiv este economisirea de energie – în special în cazul dispozitivelor ce funcționează pe bază de baterii. Sursele de alimentare electrică cu mod de comutare (SMPS) au o caracteristică “genială” – graţie eficienţei lor ridicate, noi utilizăm practic întreaga putere extrasă de la o sursă, i.e. dacă avem nevoie, să spunem, de 5V/0.5A de la o sursă de 15V – nu o luăm de la 0.5A ci doar de la aproximativ 0,17-0,18A.
Noutatea de la compania Traco Electronic – seria TSR 0.5 este, din perspectiva funcțiilor, foarte similară cu bine-cunoscutele regulatoare CC/CC TSR1 sau TSRN1.

Principala diferență constă în curentul permis mai mic şi un preț mult mai redus. De aceea această serie este poate potrivită pentru orice aplicație în care un curent de 0.5A este suficient. Un mare avantaj este şi intervalul vast al temperaturii de funcționare de la -40 la +90°C (pierdere a puterii 5%/K la o temperatură de peste 80°C). Tensiunea maximă de intrare de 32V permite utilizarea chiar şi a alimentarii electrice de la mai multe surse de energie alter­native cu fluctuații mari ale tensiunii de intrare.

Avantaje / Caracteristici

:
• Eficienţă ridicată de până la 97%
• Reglare excelentă
• Intervalul de temperatură de funcționare: -40 la +90°C
• Protecție împotriva scurtcircuitelor şi a temperaturilor extreme
• Pachet SIP3 compact

Dacă sunteţi interesaţi de produsele TRACO, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.info@soselectronic.ro

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și