Convertor Buck-Boost sincron DC/DC 200mA

by donpedro

Linear Technology anunţă lansarea circuitului LTC3531/-3.3/-3.0, un convertor coborâtor-crescător de tensiune care oferă un curent de ieşire de până la 200mA pentru o ieşire fixă stabilizată. Topologia încorporată în LTC3531/-3.3/-3.0 oferă o tranziţie continuă prin toate modurile de operare, făcându-l ideal pentru aplicaţii cu alimentare de la baterii (o singură baterie Li-Ion sau 2 baterii alcaline NiCad / NiMH) care trebuie să menţină o tensiune de ieşire constantă chiar şi dacă tensiunea de la baterie scade sub valoarea ieşirii.
În numeroase cazuri această abordare poate adăuga până la 25% la durata de viaţă a bateriei. Combinaţia dintre numai 3 componente externe mici şi capsula DFN sau ThinSOT™ de 3mm x 3mm oferă o soluţie cu amprentă redusă, tipic solicitată în aplicaţii portabile.
LTC3531/-3.3/-3.0 implementează o arhitectură cu 4 comutatoare şi un singur inductor obţinând randamente de peste 90%. Modul de operare Burst Mode® oferă un curent de repaos de numai 16uA şi un curent de shutdown mai mic de 1uA, permiţând astfel creşterea duratei de viaţă a bateriei. Alte caracteristici ce mai pot fi menţionate sunt limitarea de curent şi deconectarea ieşirii la oprire.

Linear Technology Corp. www.linear.com