Convertor analog digital, 2 canale, 24biţi, ieftin, de mică putere, zgomot scăzut, complet diferenţial

by donpedro

MILPITAS, CA – 21.01.2003 Linear Technology prezintă convertorul analog digital No Latency Delta Sigma™ de 24 biţi LTC2412, care oferă două canale de intrare complet diferenţiale şi o intrare de referinţă diferenţială. Zgomotul redus de 800 nVRMS oferă un număr efectiv de 22,5 biţi (ENOBs) pe un şunt de ±2,5V şi 16,9 ENOBs pe un şunt de ±50mV, care elimină necesitatea utilizării de PGA-uri.

Domeniul larg de intrare manevrează deviaţiile senzorului şi tensiunile “tară”, eliminând necesitatea condiţionării semnalului “front-end”. Acestea, împreună cu înalta rezoluţie disponibilă, permite conectarea directă a senzorului pentru reducerea costurilor şi înaltă precizie a achiziţiei de date. Arhitectura No Latency Delta Sigma asigură filtrarea într-un singur ciclu al filtrului digital chiar după ce s-au făcut modificări în canale sau tensiunea de intrare. Auto-calibrarea transparentă, pe orice conversie, asigură coduri de ieşire stabile cu o eroare totală neajustată de 3ppm, independent de timp, temperatură şi alimentare. Funcţionând cu o singură alimentare de la 2,7V la 5,5V, LTC2412 consumă numai 200uA şi se opreşte automat la 4uA între conversii, beneficiind aplicaţiile portabile sau buclă.
LTC2412 acceptă două intrări diferenţiale, care sunt convertite alternativ fără a fi nevoie să fie programate. Domeniul scală-completă de intrare este -0.5VREF la 0.5VREF unde tensiunea de referinţă poate fi oriunde între 0,1V şi Vcc pentru configuraţii de detectare radiometrică şi de la distanţă. Un oscilator on-chip oferă un filtru selectare dinte de 50Hz sau 60Hz cu rejecţie mai bună de 110dB şi elimină componentele externe costisitoare.
O sursă ceas externă poate fi utilizată pentru rejecţia frecvenţelor altele decât 50Hz sau 60Hz şi convertorul se va adapta automat.
LTC2412 comunică printr-o interfaţă digitală cu 3 fire, care este compatibilă cu protocolul SPI. Dispozitivul este disponibil într-o capsulă SSOP cu 16 pini, testat pentru domenii de temperatură industriale şi comerciale.

Sumarul caracteristicilor: LTC2412
– Intrare diferenţială pe 2 canale cu selectare automată a canalului;
– Referinţă diferenţială cu contact de masă la domeniu mod comun Vcc;
– Zgomot: 800nVRMS, eroare scală-completă: 2,5ppm şi eroare offset: 0,1ppm;
– Oscilator intern – Nu sunt necesare componente externe;
– Curent de alimentare scăzut: 200µA, plus 4uA Autosleep;
– Filtru dinte: 110dB Min, 50Hz sau 60Hz;
– Sursă de alimentare singulară: 2,7V la 5,5V.

http://www.linear.com

Adaugă un comentariu