Convertor A/D de 18 biţi Delta-Sigma în capsulă SOT-23

by donpedro

Microchip anunţă convertorul analog – digital cu cea mai mare rezoluţie disponibil în capsulă cu 6 pini SOT-23. Consumul redus de putere, 18 biţi, convertor A/D Delta-Sigma MCP3421 cu tensiune de referinţă integrată, oscilator şi amplificator programabil (PGA) sunt caracteristici care reduc necesitatea utilizării componentelor externe şi permit proiectarea unui echipament de dimensiuni foarte mici.
Convertorul MCP3421 utilizează o interfaţă serială compatibilă I2C™, este alimentat de la o singură sursă de putere (2.7V – 5.5V) şi consumă numai 155mA în timpul conversiei continue la 5V. În plus, circuitul onboard PGA permite utilizatorilor să selecteze porţile x1, x2, x4 or x8 înaintea realizării conversiei A-la-D, obţinând astfel conversii la rezoluţii foarte înalte chiar pentru semnale de intrare mici. Exemple de aplicaţii pentru convertorul MCP3421 includ produsele industriale precum instrumentaţia portabilă, senzori de presiune, scalele dispozitivelor de cântărit, aparate de măsură portabile şi multimetre; aplicaţiile medicale precum electrocardiografe şi aparatele de măsurat nivelul glucozei din sânge; aplicaţii de consum precum scalele cântarelor, aparatele de măsură portabile, interfeţe cu senzori din industria auto şi dispozitive de măsurat nivelul de benzină.
Convertorul analog – digital MCP3421 este disponibil ca mostră acum la adresa sample.microchip.com, şi pentru diverse cantităţi, la adresa www.microchipdirect.com. În plus, Microchip oferă placa de test MCP3421 Evaluation Board (Part number MCP3421EV) care este de asemenea disponibilă la adresa www.microchipdirect.com.

Microchip Technology www.microchip.com/MCP3421

Adaugă un comentariu