Convertoare miniaturale RECOM din grupul RAC

Componente de alimentare compacte și integrate pentru montarea pe PCB.

by gabi
RECOM este o marcă bine-cunoscută pentru o gamă largă de soluții de alimentare pentru echipamente electronice și electromecanice. Aceasta oferă invertoare integrate, care sunt potrivite pentru utilizare atât în aplicații industriale, de consum (electronice/aparate de consum), cât și în alte aplicații (transport, automatizarea spațiului public etc.).

Un grup semnificativ de produse RECOM sunt circuitele miniaturale create pentru montare direct pe circuitul imprimat. Acestea sunt disponibile în zeci de serii, cu inscripționări care încep cu abrevierea “RAC” și includ o gamă largă de componente cu o putere de până la 40 W. Deoarece invertoarele RECOM sunt foarte populare în rândul clienților noștri, am decis să vă oferim o prezentare generală a seriei de produse disponibile. Proiectanții care caută sisteme de alimentare simplu de implementat, dar robuste și stabile au mari șanse să găsească produse care să îndeplinească cerințele proiectului lor.

Caracteristici electrice

Familia RAC include convertoare AC/DC cu capabilități de alimentare în curent continuu (DC/DC). Tensiunile de intrare variază de la 80 … 264V la 85 … 528V (curent alternativ) și de la 100 … 318V la 120 … 750V (curent continuu). Acest lucru înseamnă că pot fi alimentate direct de la rețea, precum și de la redresoare monofazate și trifazate.

Puterea invertoarelor variază de la 1W la 40W (cu o eficiență de până la 87%), iar modelele selectate de 15, 20 și 25 de wați pot furniza curenți de peste 3A (la 5V). Aceste caracteristici permit ca dispozitivele RAC să fie utilizate nu numai în circuite electronice discrete, ci și pentru sarcini mai mari, cum ar fi în echipamentele de telecomunicații sau în robotica la scară mică și în controlerele și regulatoarele industriale. Trebuie remarcat că ofertele RECOM și TME includ, de asemenea, convertoare miniaturale rentabile, care permit tensiuni de 3,3V DC, o sursă de alimentare tipică pentru multe sisteme cu microprocesor, inclusiv module bazate pe microcontrolerele populare de la Microchip sau ESP32.

Convertoare miniaturale AC/DC cu putere de 5W și o amprentă de 25,4 × 25,4.

Unele dintre seriile RAC includ convertoare cu două ieșiri simetrice – pozitiv și negativ la masă. Aceste produse simplifică proiectarea multor circuite de semnal, cum ar fi amplificatoarele radio, precum și echipamentele audio și de măsurare.

Convertoarele RECOM furnizează tensiuni stabile cu interferențe minime. Produsele se caracterizează, de asemenea, printr-un consum foarte redus de energie electrică (de ordinul a câtorva zeci de mW) în timpul funcționării fără sarcină. Cele mai multe dintre ele au filtre EMC încorporate, adică circuite care limitează introducerea interferențelor în rețea și fac componentele imune la perturbațiile tensiunii de intrare.

Securitate

O caracteristică importantă a convertoarelor marca RECOM este este nivelul lor ridicat de protecție. Cele mai multe dintre produsele prezentate aici dispun de trei elemente de bază de protecție. În primul rând, există funcția OPP (Over Power Protection), adică un circuit de protecție la suprasarcină, care protejează convertorul împotriva deteriorării rezultate în urma conectării unei sarcini ce provoacă un flux de curent prea mare. În acest caz, circuitul RAC deconectează automat ieșirea pentru a evita o defecțiune permanentă (atât a sursei de alimentare, cât și a componentei conectate). Funcția SCP (Short Circuit Protection), funcționează în conformitate cu un principiu similar pentru prevenirea scurtcircuitelor. Pe partea de intrare, circuitele RAC au protecție OVP (Over Voltage Protection), pentru a limita efectele supratensiunilor (vârfuri/creșteri de tensiune) care apar pe linia de alimentare. Acest lucru protejează atât convertorul, cât și componentele conectate la acesta. În ceea ce privește designul, produsele RAC sunt echipate cu un nivel de izolare între 3000V și 5400V (în funcție de model).

Carcase, dimensiuni și conexiuni

Unitate RAC cu cabluri de intrare și ieșire preinstalate.

În marea majoritate a cazurilor, convertoarele RAC sunt componente care pot fi montate pe PCB. Acestea au cabluri pentru montare prin inserție pentru a facilita instalarea lor în circuitele de tensiune de rețea (care necesită o suprafață de contact mare). Componentele prezintă rezistență la vibrații și șocuri, răspunzând astfel nevoilor aplicațiilor din dispozitivele mobile sau din mașinile industriale. RECOM furnizează, de asemenea, modele de invertoare echipate cu cabluri de intrare și ieșire preinstalate, permițând montarea componentelor într-o poziție mai puțin obișnuită.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale produselor RAC este designul lor compact și integrat. Cel mai mic dintre convertoarele RECOM prezentate are o dimensiune de 25,4 × 25,4 × 16,5mm, în timp ce cele mai mari (la puteri de 30W și 40W): 89 × 64.1 × 25mm. Nu sunt necesare componente externe. Asemenea caracteristici conduc la miniaturizarea dorită a circuitului de alimentare, ceea ce înseamnă că produsul poate fi integrat în dispozitivul proiectat. Acest lucru reprezintă o simplificare majoră a procesului de producție (atât în cazul producției de volume mici, cât și al producției în masă) și se poate traduce, de asemenea, în reducerea costurilor.

Prezentarea seriei

Gama familiei RAC de la TME este formată din 44 serii de convertoare. Simbolul produsului codifică informații caracteristice de bază, de exemplu, puterea maximă (primele cifre sub literele „RAC”), tensiunea de ieșire (două cifre după conector). Cu toate acestea, cunoașterea capabilităților produselor din fiecare serie va ajuta cu siguranță la selectarea articolului potrivit. Pentru o prezentare generală a parametrilor de bază pentru fiecare subgrup, inclusiv detalierea proprietăților electrice și a dimensiunilor, vizitați pagina noastră de internet.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și