Controlere integrate USB- şi USB-OTG pentru aplicaţii integrate

by donpedro

Producătorul american de semiconductoare TransDimension – reprezentat exclusiv de VAREP3000 GmbH în Europa Centrală şi de Est, Italia şi Turcia – oferă două noi controlere USB înalt integrate, denumite UHC124 şi OTG243, special proiectate pentru aplicaţii integrate şi pentru aplicaţii “non-PC” ca set-top boxes şi information appliances. Compania a anunţat şi achiziţionarea SoftConnex Technologies, unul din principalii furnizori de software USB

Embedded USB-Host Controller Chip UHC124 este singurul controler USB-Host de pe piaţă care respectă în totalitate specificaţiile USB, lărgime de bandă completă pentru datele USB care trec prin procesorul sistemului, cu rate minime de întrerupere. El procesează până la 16 tranzacţii USB, realizează rate de transfer de 1,5 şi 12 Mbps şi suportă toate cele patru tipuri de transferuri USB (Control, Bulk, Interrupt şi Isochronous) cu o mărime maximă a pachetului de 1023 bytes. Controlerul, proiectat ca versiune de 3.3V, este realizat pentru domeniile de temperaturi industriale şi pentru industria de automobile şi suportă toate stivele USB existente pentru sisteme de operare integrate. Cipul este disponibil într-o capsulă de 64 de pini LQFP sau USB-IP-Core (UHC124 IP) pentru System-on-a-Chip-Integration.
Alte caracteristici tehnice ale UHC124 sunt: interfaţă standardizată 8-Bit-microprocessor, “Start of Frame” (SOF) generat hardware, memorie de date de 2KB, suportă double/circular buffering pentru maximizarea fluxului de date, Power management cu sistemul gazdă suspendat, remote wake-up, moduri de economisire a puterii. UHC124 suportă in-place processing în memoria de date şi transferuri de date peer-to-peer între dispozitivele USB.
Prin intermediul interfeţei standard de 8 biţi USB-Host-Controller poate fi interfaţat cu orice microprocesor CISC sau RISC, microcontroler sau DSP (digital signal processor). Arhitectura sa hardware/software avansată îi permite o performanţă înaltă, fiind în acelaşi timp simplu şi flexibil, ceea ce este un factor important pentru aplicaţiile integrate.
TransDimension oferă UHC124 ca o soluţie completă care include kit-uri de dezvoltare, software integrat USB host şi interfeţe software pentru diferite sisteme de operare în timp real. Această soluţie completă oferă numeroase avantaje, inclusiv scurtarea timpului de lansare pe piaţă, procurarea uşoară şi suport tehnic de la un singur producător.
Al doilea USB-Controller de la TransDimension, denumit OTG243, este o combinaţie de USB-Host Controller standard şi controler On-the-Go “Dual Role”. Standardul On-the-Go este un supliment la specificaţia USB 2.0 şi permite comunicaţia directă între dispozitive mobile şi periferice prin intermediul USB. Cipul va fi disponibil la sfârşitul primului trimestru al anului 2002. Producţia de serie a OTG243 este aşteptată în al doilea trimestru al anului 2002.
Ambele controlere USB oferă o interfaţă standardizată pentru componentele mobile, set-top boxes sau aplicaţii Internet, pentru a comunica direct cu network gateways, acces points, alte componente I/O, sau direct unul cu altul. Procesarea, networking şi transferul direct de semnale vocale şi grafice între aceste componente sunt acum posibile oriunde şi oricând.
În plus, TransDimension a anunţat că a achiziţionat SoftConnex Technologies, principal furnizor de software USB pentru piaţa aplicaţiilor integrate. SoftConnex oferă USB host şi stive dispozitiv pentru specificaţiile USB 1.1 şi 2.0 şi a prezentat recent soluţia sa software pentru USB On-the-Go. Compania va funcţiona ca filială independentă a TransDimension şi îşi va menţine numele de marcă.

www.varep3000.de
www.transdimension.com

S-ar putea să vă placă și