Controler PWM de 500kHz

by donpedro

Siliconix Inc., [o subsidiară Vishay Intertechnology Inc deţinută în proporţie de 80.4%] a anunţat primul controler PWM industrial de 500kHz ce combină două drivere MOSFET integrate şi drivere de semnal integrate pentru rectificare sincronă secundară.

Proiectate să furnizeze o soluţie eficientă şi compactă pentru aplicaţiile de telecomunicaţii fixe care necesită surse de putere în domeniul 50 – 150W, noile componente Si9122, Si9123 (half-bridge) şi Si9124 (push/pull) lucrează la o tensiune de intrare cuprinsă în intervalul 12 – 72V şi furnizează timming-ul pentru corecţia sincronizărilor secundare.
Fiecare componentă include partea secundară a driverului FET de semnal pentru corecţia sincronizărilor şi partea principală a driverului MOS (de maximum 1A). De asemenea este integrat în capsulă “in circuit start-up” de înaltă tensiune. Folosirea rezistenţei joase a MOSFET-ului pentru corecţia sincronizării secundare duce la creşterea eficienţei convertorului până la 92% chiar şi pentru tensiuni de ieşire mici când sunt folosite diodele Schottky.
Noile componente respectă standardele ETSI 300 132-2, manipulând tensiuni de intrare până la 100V pentru 100ms. Caracteristicile de programare includ: detector de tensiune de intrare, “soft-start”, “curent limită” şi un oscilatoar de frecvenţă programabil de la 200 la 600kHz. Toate cele trei dispozitive oferă de asemenea, protecţie la scurt-circuit, protecţie la sub-tensiuni şi shutdown termic.

http://www.vishay.com

Adaugă un comentariu