Controler DC/DC cu gamă largă a VIN şi curent redus de pornire

by donpedro

Linear Technology Corporation prezintă LTC3805, un controler PWM de frecvenţă programabilă şi mod curent, care reduce dimensiunea şi complexitatea surselor de tensiune inversă. Acest dispozitiv conţine toate caracteristicile necesare pentru proiectarea de convertoare flyback simple de înalt randament, izolate şi neizolate, cu putere nominală de până la 25 Watt pentru telecomunicaţii, echipament pentru reţele, POE (Power-over-Ethernet), pentru industria auto, pentru surse de alimentare de uz general. Datorită curentului său de pornire foarte mic, de 40µA, CI permite utilizarea unei rezistenţe de intrare de valoare mare şi a unui condensator de valoare mică pentru o pierdere mică de putere şi o pornire rapidă a sursei de alimentare.
LTC3805 este ideal pentru aplicaţii cu o gamă largă de tensiuni de intrare care pot varia de la 9V la 72V în timpul pornirii, iar după aceasta între 4V şi 72V. Aceasta permite utilizatorilor să aibă o singură sursă de alimentare pentru sisteme cu tensiunea de intrare nominală de 48V şi de 24V. Cu un curent static de stare de aşteptare de numai 360µA, dispozitivul este o alegere excelentă pentru aplicaţii în industria auto.
LTC3805 poate stabiliza tensiuni de ieşire de până la 0,8V şi are o funcţie integrată de pornire lină, care limitează saltul de curent, reducând abaterea tensiunii de ieşire. Frecvenţa de operare este selectabilă de la 70kHz la 700kHz printr-un rezistor extern sau, pentru cerinţe sensibile la zgomot, poate fi sincronizat aceleiaşi game.

Sumar caracteristici LTC3805
Curent de pornire de 40µA
VIN şi VOUT limitate doar de componente externe
Compensare reglabilă a pantei
Funcţie de pornire lină integrată
Control de mod curent
Operare în frecvenţă constantă selectabilă de la 70kHz la 700kHz
Sincronizabilă până la 700kHz

Linear Technology Corporation
www.linear.com