Control motoare și protecție până la 18,5kW/25CP

by donpedro

WEG pune la dispoziție componente de control și protecție conforme IE3: alegerea corectă pentru sistemele de acționare premium cu motoare. Contactoarele CWB sunt dezvoltate în acord cu standardele internaționale IEC 60947 și UL 508, iar linia de contactoare WEG, CWB răspunde cerințelor de aplicații industriale de pe plan mondial. Alături de contactoare vă sunt oferite relee termice de suprasarcină și întrerupătoare de circuit cu scop de protecție.

Contactoarele WEG, CWB sunt modulare și compacte, dar în același timp robuste și extrem de fiabile. Instalarea ușoară și economiile de energie răspund așteptărilor utilizatorilor care doresc să realizeze automatizarea într-un mod mai simplu și mai practic. CWB-urile sunt proiectate cu modelul vizual și identitatea WEG, un brand recunoscut la nivel mondial pentru calitatea sa.

La proiectare, în vederea simulării a fost utilizat software de analiză cu elemente finite și de modelare pentru simularea comportării din punct de vedere electromagnetic și electromecanic, oferind prin contactoare WEG CWB soluții optimizate cu o rezistență de contact redusă. Se asigură un produs cu o durată de viață mecanică și electrică lungă, într-o dimensiune redusă și cu un consum mai mic de energie. Contactele electrice ale contactoarelor CWB sunt fabricate cu aliaje speciale de argint, care asigură o conductibilitate electrică excelentă și o fiabilitate ridicată a contactului.

WEG investește continuu în facilități și procese de producție de ultimă generație și în dezvoltarea de componente de încredere. S-a pornit de la ideea că unitățile de producție trebuie să fie robuste, fiabile, inovatoare și sustenabile din punct de vedere ecologic.

Controlul calității: componentele de control și protecție ale motoarelor WEG sunt produse în unități care funcționează conform celor mai exigente standarde de calitate și control al procesului, cum ar fi IEC și NEMA. Certificările ISO 9001, ISO 14001 și ISO 50001 ilustrează și mai mult angajamentul companiei față de standardele internaționale de calitate.

Bobinele de consum redus ale contactoarelor WEG de până la 38A permit funcționarea în siguranță cu un consum minim de energie de până la 6W în DC și până la 7,5VA în AC. Pe lângă economiile de energie, consumul scăzut al bobinelor contactoarelor CWB permite reducerea dimensională a sursei de alimentare. Atunci când sunt bine dimensionate și aplicate corespunzător, metodele tradiționale de pornire a motoarelor electrice, cum ar fi DOL și stea-triunghi cu ajutorul contactoarelor, sunt cele mai sigure și cele mai bune mijloace cost-beneficiu pentru a porni și proteja motoarele electrice la joasă tensiune. Astfel, contactoarele CWB sunt proiectate să funcționeze într-un mod sigur și fiabil, cu cel mai mic consum de energie.

Deoarece contactoarele CWB sunt compacte, cu lățimea de 45mm și sunt disponibile până la 38A (18,5kW @ 380 / 415V AC-3 și 25CP @ 480 V UL 3-ph), se poate reduce dimensiunea generală a tablourilor electrice în comparație cu soluțiile tradiționale de contactoare cu aceleași valori nominale. Pentru aplicațiile care necesită interblocare mecanică între contactoare, WEG a dezvoltat un nou sistem mecanic care asigură montarea compactă și ușoară fără a fi nevoie de unelte.

Integrarea armonioasă dintre linia de contactoare și relee de suprasarcină WEG CWB și întrerupătoarele de protecție a motoarelor permite asamblarea rapidă și ușoară a demaroarelor compacte și a seturilor de protecție a motoarelor electrice de JT cu un excelent raport cost-beneficiu.

Autor:
Bogdan Grămescu
COMPEC-lOGOAurocon Compec
https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și