Contrinex: Detecție stabilă a obiectelor transparente, senzori optici cu lumină UV

by donpedro

Senzorul fotoelectric Contrinex TRU-C23 este ideal pentru detecția stabilă a obiectelor transparente, datorită tehnologiei cu lumină UV.
În aplicațiile de detecție a obiectelor transparente, limitele senzorilor optici uzuali pot fi atinse destul de repede. Din moment ce sticla sau plasticul absorb o cantitate mică de lumină, diferențele între unda transmisă și cea recepționată sunt foarte mici. Contami­narea lentilelor datorată prafului sau umi­dității, în multe domenii industriale, poate duce la erori de detecție. Până acum, aceste probleme erau rezolvate prin reglaje fine ale senzorilor sau prin diferiți algoritmi din controllerul acestora.
Această nouă tehnologie ajută la rezolvarea simplă a acestor probleme, materialele transparente din platic sau sticlă având un coeficient mare de absorbție a luminii ultra­violete. Performanțele unui astfel de senzor optic nu sunt influențate de praf sau picături de apă care pot apărea pe lentilă. Comutarea multiplă pentru același obiect, indiferent de forma lui, este eliminată.
Sistemul este compus din senzor și reflector special pentru lumina UV. Distanța de operare este de aproximativ 1000 mm. Carcasa senzorului este similară cu a celorlalți senzori din Seria C23, de dimensiunile 30×20×10 mm.
Senzorii vin cu interfață IO-Link, fără costuri suplimentare, prin care senzorul poate fi monitorizat de la distanță, parametrizat și diagnosticat. Această serie este testată și certificată ECOLAB, cu protecție IP67, rezistentă la procese de curățare uzuale din industrie.
https://www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu