Contacte singulare

by donpedro

Pe piaţă sunt disponibile diferite tehnologii de contact: contacte spiralate, arcuite sau lamelare, toate acestea pot transfera curent şi tensiune, dar tehnologia de contact springwire (cu contacte lamelare), dezvoltată la ODU, de mai bine de 60 de ani, are avantajul de a oferi o mai mare stabilitate la contact.

Pentru amortizare se folosesc mai multe lamele de contact astfel încât să asigure o putere de transmisie constantă în special în condiţii dificile de ope­rare cum ar fi mediul cu vibraţii.

Spre deosebire de conectori care sunt formaţi din carcasă, corp izolator şi contacte, contactele singulare sunt folosite fără corp izolator sau carcasă.
Chiar şi la un diametru de contact de 0,76mm, se pot folosi cu uşurinţă 16 lamele de contact pentru a avea 16 puncte de contact în vederea transmiterii optime a puterii.
ODU prezintă gama de contacte singulare: contacte tip fantă, contacte lamelare şi contacte arcuite. La toate acestea diferă doar partea de racord.
Stabilitatea la contact este foarte importantă indiferent de ramura în care se utilizează, fapt pentru care reperele cu contacte lamelare sunt folosite în toate domeniile de viitor cum ar fi tehnologia medicală, energiile regenerabile, electronica industrială, sau automatizări.

Proprietăţi ale contactelor lamelare:

• Durată de viaţă a produsului mare, peste 100.000 de cicuri de mufare;
• Capacitate de încărcare de până la 2000A;
• Număr ridicat de lamele de contact ce asigură amortizarea, de exemplu într-un diametru de 5mm sunt montate 40 de lamele de contact;
• Forţă mică la mufare şi demufare,
• Nu opune rezistenţă la contact;
• Suprafaţă precisă de contact;
• Putere de transmisie constantă chiar şi în condiţii de temperatură fluctuantă şi vibraţii;
• Se pot fabrica repere cu filet sau simple sertizabile; Ambele versiuni, rotunde şi plate sunt disponibile la diferite mărimi şi diametre.

Pentru detalii suplimentare accesaţi catalogul on-line de pe site-ul firmei. În cazul în care nu găsiţi în catalog reperul care să corespundă specificaţiilor dumneavoastră, sunt posibile modificări ale conectorilor de la versiunea standard.

Împreună cu dumneavoastră putem găsi soluţia perfectă!

Contact
Ing. Alina Cibu
alina.cibu@odu-rom.ro
www.odu-rom.ro
ODU ROM Manufacturing – Sibiu, Romania
Tel: 0748144488
Fax: 0269 221006
Pentru informaţii generale accesaţi www.odu.de

Adaugă un comentariu