Comutator integrat într-o singură carcasă

by donpedro

La Expoziţia PowerSystems World Power Electronics Technology din Chicago, Infineon Technologies AG a prezentat un comutator integrat într-o singură carcasă ce permite proiectanţilor de surse de alimentare în comutaţie să reducă costul sistemelor cu peste 50% şi să reducă foarte mult spaţiul necesar.

Noua componentă TDA21201 permite producătorilor să fabrice atât calculatoare personale, notebook-uri şi alte PC portabile mai puţin costisitoare cât şi dispozitive electronice constrânse de spaţiu.
Proiectanţii de surse cc/cc folosite la alimentarea celor mai multe produse electronice trebuie să facă faţă unor probleme tehnice complexe în creştere, cum ar fi asigurarea unei puteri mai mari cu o tensiune mai mică, deşi, în acelaşi timp, cererile pieţei sunt pentru reducerea din ce în ce mai mult a ciclurilor de proiectare.
Pentru a rezolva această dilemă, reducerea complexităţii şi economisirea timpului, proiectanţii au din ce în ce mai multă încredere în soluţiile integrate pentru driver şi starea puterii convertorului.
Comutatorul integrat TDA21201 realizat de Infineon converteşte o intrare de 12V în nivele de sub 3,5V pentru a alimenta varietatea componentelor din interiorul calculatoarelor personale, perifericelor şi altor sisteme electronice. Ele sunt capabile să satisfacă cerinţele de performanţă folosind pachete industriale standard de volum mare şi cost scăzut. Costând circa cu 50% mai puţin decât soluţiile integrate de putere competitive, dispozitivele TDA21201 economisesc considerabil spaţiul pe placă în comparaţie cu chip-ul driver şi tranzistoarele separate cerute de alte soluţii.

www.infineon.com/dc2dc