Componente electronice industriale de la Panasonic Industry

by donpedro

Senzori de mișcare de la Panasonic pentru clădiri inteligente

  • Relee electromagnetice și semiconductoare
  • Întrerupătoare de la Panasonic
  • Componente pasive de la Panasonic

În catalogul TME, un loc special îl ocupă oferta Panasonic Industry. Este vorba de o gamă foarte largă de articole destinate producției de echipamente electronice de cea mai înaltă calitate. Printre acestea se numără atât mici componente pasive, de exemplu rezistoare de precizie, precum și piese electromecanice, de exemplu relee. Cu siguranță, merită să cunoașteți întreaga gamă de articole Panasonic Industry distribuite de TME. În continuare, vă prezentăm o selecție de elemente care sunt un exemplu ilustrativ pentru calitatea, fiabilitatea și diversitatea ofertei acestui cunoscut producător japonez.

Senzori de mișcare de la Panasonic pentru clădiri inteligente

În multe sisteme de automatizări, precum și în clădiri inteligente sau în sisteme de alarmă, sunt utilizați senzori de mișcare reflexivi. Componentele de acest tip din oferta Panasonic poartă indicativul PaPIR, acronim de la Panasonic Passive Infrared (sau Pyroelectric). În catalogul TME sunt prezente două serii din aceste elemente. Este vorba de senzori digitali, destinați montării pe plăci PCB (THT), fabricați din materiale prietenoase cu mediul.

Senzori de mișcare: EKMC1603112 & EKMB1301113K

Prima serie o reprezintă elemente de uz general EKMC. Acestea sunt prevăzute cu trei tipuri de lentile: standard, profilate pentru echipamentele montate pe perete sau destinate detectării mișcării la distanțe mari (de până la 12m). În afară de monitorizare și de controlerele pentru iluminatul inteligent, sunt folosite în sisteme HVAC, mașini destinate utilizării de către public (de exemplu automate de vânzare bilete) sau chiar în imprimante multifuncționale. Aceste componente sunt oferite cu ieșiri digitale și analogice.

Seria EKMB include o gamă similară de lentile, al căror avantaj suplimentar este reprezentat de consumul de curent extrem de redus (de până la 1μA), precum și de rezistența ridicată la perturbații cu frecvențe de ordinul gigahertzilor. Totodată, aceste componente exclusiv digitale au fost adaptate pentru aplicațiile IoT, inclusiv mobile și alimentate de la baterii.

Relee electromagnetice și semiconductoare

Misiunea principală a oricărui sistem de automatizări este controlul – cel mai adesea realizat cu ajutorul releelor. În acest domeniu, marca Panasonic Industry oferă componente cu un domeniu larg al parametrilor, ajustați pentru multe utilizări, cu diferite dimensiuni.

Relee electromagnetice și semiconductoare

Releele miniatură din seriile DE, DK, DS-P au fost adaptate pentru comutarea unor curenți chiar și de 10A. Au fost proiectate în conformitate cu standardele industriale referitoare la echipamentele electrice din UE, Japonia și SUA. Sunt utilizate nu doar în surse de alimentare, controlere, dar și în echipamentele de larg consum, de radio și televiziune și electrocasnice. Sarcina pe contactele acestor serii poate ajunge la 300W (în funcție de model), putând astfel fi utilizate în aplicații de automatizări casnice.

Un alt tip de relee de la Panasonic îl reprezintă componentele de semnal, subminiatură, precum seria TX. Create pentru echipamentele de precizie de comunicații, măsurare, precum și din domeniul medical, oferă buni parametri de izolare (2000VDC), la dimensiuni reduse. O soluție înrudită este seria de relee compacte AGN de înaltă sensibilitate.

În funcție de model, tensiunea nominală a bobinei este chiar și de 3VDC, la un consum de putere de ordinul a 140mW. Și aceste elemente sunt produse, în primul rând, pentru aplicații de telecomunicații și măsurare, precum și pentru echipamente audio-video și sisteme de securitate. Aici mai trebuie menționate două grupe de produse, în special elementele cu profil redus din seriile AGQ și TX, care, din multe puncte de vedere, reprezintă versiunile miniatură ale seriilor TX și AGN cu parametri și destinație asemănătoare. Potrivite atât pentru montare THT, cât și SMT, pot fi instalate direct pe placă (mecanic), dar și în socluri cu standard DIL.

Merită atenție și releele monofazate SSR, și anume semiconductoare, din seria AQ-H. Montate în carcase standard pentru montare pe PCB, constituie o reală alternativă la elementele electromecanice. Oferă o izolație dielectrică de până la 5000VAC și sunt adaptate pentru funcționare la tensiunile prezente atât în rețelele electrice americane, cât și europene (max. 600VAC). Se disting printr-un curent de control redus (50mA) și printr-un interval larg al temperaturii de lucru (între -30°C și 85°C).

Întrerupătoare de la Panasonic

Microîntrerupător SNAP ACTION: ABS1110519J

Întrerupătoarele sunt componente mici, dar importante în toate echipamentele legate de automatizări – nu doar ca elemente ale panourilor de control, ci și ca parte a mecanismelor – de exemplu, în rolul de limitator de cursă. Au diverse funcții, însă, indiferent de misiunea specifică, întrerupătoarele din automatizările industriale și de larg consum trebuie să ofere, în primul rând, fiabilitate, durată lungă de viață și rezistență la condițiile de lucru dificile. Acestea pot fi, de exemplu, temperatura înaltă sau joasă, praful sau umiditatea. Este vorba de factori la care vor fi expuse componentele montate în autoturisme și în alte vehicule, dar și în obișnuitele aspiratoare.

Întrerupătoarele Snap Action din seriile ASQ, ABJ și ABS de la Panasonic sunt dedicate tocmai acestor aplicații. Mecanismul protejat cu o garnitură și carcasa închisă garantează acestor produse o etanșeitate de gradul IP67 – sunt astfel rezistente atât la praf, cât și la împroșcare. În plus, pot funcționa la temperaturi cuprinse între -45°C și 85°C. În catalogul TME puteți găsi aceste produse în diferite versiuni: cu dimensiune subminiatură, prevăzute cu manetă (inclusiv cu manetă de simulare rolă), destinate montării pe PCB sau lipite pe cabluri.

Un tip special de întrerupător, folosit în automatizări în sens larg, îl reprezintă întrerupătoarele cu senzor. Panasonic oferă, printre altele, seriile ESE13 și ESE18 din acest tip de componente. Acestea sunt elemente care detectează prezența unui suport în echipamentele electronice (un disc în player sau un card în aparatul foto digital) și care pot deschide și capacul acestuia. Sunt caracterizate de dimensiuni reduse (de exemplu, înălțime de 1,2mm, lățime de 4,2mm) și sunt destinate montării pe suprafață (SMT).

Ca lider al miniaturizării japoneze, Panasonic oferă și microîntrerupătoare de tip TACT în carcase compacte, tot pentru montare pe suprafață. În catalogul TME acestea se regăsesc, printre altele, în seriile EVQQ2, EVQPL și EVPAA. Mărimea bazei acestora din urmă este de doar 3,5mm pe 2,9mm. Aceste produse sunt destinate, în primul rând, echipamentelor din categoria electronicelor de consum – telefoane mobile, laptopuri, playere audio portabile și auto etc. Din punct de vedere tehnic, sunt întrerupătoare cu configurație simplă SPST a pinilor, montate pe suprafață, prietenoase cu instalațiile mecanice. Marca producătorului garantează cea mai înaltă calitate și o funcționare fiabilă, îndelungată (chiar 2 milioane de cicluri în cazul anumitor modele) a acestor componente.

Componente pasive de la Panasonic

Condensator electrolitic: EEEFK0J102AP

Componentele pasive marca Panasonic Industry ar putea constitui o categorie distinctă în oferta TME. Este vorba de mii de componente cu specificații excelente, fabricate practic pentru orice ramură industrială. Vă prezentăm mai jos doar două exemple din gama enormă de produse ale firmei japoneze.

Timp de mulți ani, cea mai problematică dintre componentele electronice pasive erau condensatoarele. La ora actuală, dezvoltarea tehnologiei a permis creșterea și mai mult a duratei de viață a acestor dispozitive. Un exemplu al acestei evoluții îndelungate îl reprezintă condensatoarele SMD electrolitice, din aluminiu, seriile FK și FT de la Panasonic, destinate montării pe suprafață. Acestea sunt componente cu impedanță joasă (ESR scăzut), pentru funcționare în regim pulsatoriu ridicat. În plus, pot fi protejate împotriva vibrațiilor, ceea ce permite utilizarea lor în aplicații precum vehicule electrice sau mașini industriale. Datorită proprietăților, sunt folosite, în primul rând, în circuite de filtrare a tensiunii, nu doar în domeniul auto și în mașini industriale, ci și în telecomunicații, echipamente de rețea etc. Fără îndoială, avantajul acestora îl reprezintă dimensiunile compacte (în special în cazul seriei FT) și rezistența la temperaturi înalte (max. între 2000h și 5000h de funcționare la 105°C).

Rezistor SMD: ERA3AEB103V

Un alt exemplu de componente Panasonic Industry destinate construirii unor circuite electronice fiabile și compacte sunt rezistoarele de precizie SMD. Aceste elemente, în carcase standard 0603 și 0805, sunt fabricate cu o toleranță de 0,1%. Puterea maximă a acestor rezistoare este de 100mW sau 125mW, iar tensiunile maxime ating 150V și 200V. În catalogul TME puteți găsi gama completă a acestor componente, gata de expediere direct din depozitele noastre.

Oferta de componente pasive de la Panasonic Industry este completată de sortimentul de elemente inductive. Aceste produse cu un nivel înalt de fiabilitate, destinate funcționării în cele mai grele condiții, sunt proiectate pentru unitățile moderne de comandă a motoarelor de autovehicule. Într-o carcasă compactă, cu profil redus, sunt montate componente cu inductanța cuprinsă între 0,68μH și 33μH (cu un curent de conducție maxim de 16,6A). Datorită acestor parametri, oferta Panasonic este o alegere excelentă pentru realizarea de convertoare DC-DC, în special circuite destinate unităților de comandă ECU din industria auto, dar și sistemelor de acționare bazate pe motoare fără perii.

https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/42777/Componente-electronice-industriale-de-la-Panasonic-Industry/

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu